Възрастна жена в кюстендилско село стана жертва на телефонна измама

  • 20 май 2022 11:51

  • 1281
  • 2
Възрастна жена в кюстендилско село стана жертва на телефонна измама
© Pixabay
Слушай новината Слушай новината

Възрастна жена от с. Жиленци, община Кюстендил, е съобщила в полицията в областния град, че е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от ОД на МВР. Жената получила обаждане на домашния си телефон от мъж, който се представил за полицай. Той ѝ съобщил, че тече мащабна операция по залавянето на измамници и очаква от нея съдействие.

Жената предоставила и номера на мобилния си телефон, чрез който се осъществявала връзката. Тя опаковала в торбичка 1000 лв., добавила и две сребърни монети, и ги оставила до електрически стълб на главния път в селото. По-късно се усъмнила, че е станала жертва на измама, след като "полицаите" не й се обадили дълго време, за да й благодарят за съдействието, и подала сигнал в полицията.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ-Кюстендил, уведомен е и дежурен прокурор. От полицията в Кюстендил отново призоваха хората да не се доверяват на телефонни обаждания, при които им искат пари.

Голям удар от телефонни измамници, действали в България и Гърция

Константин Тодоров
1281 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ТАКА И СЕ ПАДА! ШАТ НА ПАТКАТА ГЛАВАТА!

2022.05.20 | 12:14

1
Не и съчувствам. такива като нея докараха паромяната като гласуваха за чалга певицата Славуца Трифонова, която и пя на митинг в село Жилинци песента ШАТ НА ПАТКАТА ГЛАВАТА!
Бай Ставри

2022.05.20 | 12:44

2
Ти думата нямаш ,бе Герберско Влечуго

Добави коментар

Водещи новини