Прокуратурата подхваща дейността на дома за възрастни хора във Варна

  • 09 май 2022 16:33

  • 646
  • 2
Прокуратурата подхваща дейността на дома за възрастни хора във Варна
© Булфото (архив)
Слушай новината Слушай новината

Районна прокуратура - Варна започна незабавна проверка за начина, по който е функционирал дома за възрастни хора във варненската местност „Сотира“, където вчера при пожар загинаха трима мъже и една жена.

Проверката цели да бъде изяснено спазени ли са всички нормативни изисквания за работа по предоставяне на социалната услуга, как е функционирало заведението, имала ли е фирмата всички необходими лицензи за работа и ако не, то кой е допуснал в дома за възрастни да бъдат настанявани хора и той да продължава да предоставя социални услуги. Действията на прокуратурата започват след самосезиране на база твърдения, че фирмата - собственик на социалното заведение не е имала правото да извършва подобна правнорегламентирана дейност. 

Опожареният дом за стари хора във Варна нямал актуален лиценз

Действията по разследването на причините и обстоятелствата, довели до трагичния инцидент в дома за възрастни, разположен близо до Варна, продължават под ръководството и надзора на Окръжна прокуратура - Варна, с активното участие на служителите от ОД на МВР в града. Очакват се резултатите от назначените съдебно-медицински експертизи, предстои да бъдат извършени също пожаро-техническа, електро-техническа и други експертизи, съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Варна.

Филип Епитропов
646 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
????

2022.05.09 | 18:33

2
А, ИСТИНАТА за:"ИЗЧЕЗНАЛАТА" ПЪТНА КАРТА, НОЩНОТО ШКАФЧЕ, Мата Хари, гласът от ЗАПИСИТЕ, Барселона,.............................., за МИЛИОНИТЕ, МИЛИАРДИТЕ ОТКРАДНАТИ от ОПГ "герб", КОГА "другари-господа"?!?!?!
Дъвъйбъвгъжъ

2022.05.09 | 16:45

1
Който не им е ял по парата, той не знае нищо

Добави коментар

Водещи новини