Видео ясно показва умишлен палеж на пожара в дома за възрастни във Варна

  • 09 май 2022 07:33

  • 3042
  • 0
© Novini.bg

Все още се разясняват причините, довели до пожар в Дома за стари хора "Свети Георги" във Варна.

Вчера при инцидента там загинаха четирима души, две жени бяха настанени в болница с опасност за живота. Умишлен палеж е основната версия, по която се работи, обясни пред БНТ старши комисар Атанас Миков, директор на ОДП- Варна.

Иззети са записи от камерите, проведени са разпити. От камерите ясно се вижда самото извършване на палежа. Обитател на стаята влиза вътре, другите трима души вътре спят. Мъжът пали на едното легло лесно запалими предмети, прехвърля ги на другото и напуска стаята с пълзене, тъй като е с церебрална парализа и много трудно подвижен. При пожара загиват тримата души в стаята и жена е съседното помещение, обясни комисар Миков.

Днес ще стане ясно дали мъжът следва да бъде привлечен като обвиняем и каква мярка да му бъде взета. Продължават допълнителните огледи на място, обясни Красимир Конов, окръжен прокурор.

Продължава лечението на приетите в болница две възрастни жени.

Има заподозрян за пожара в дома за стари хора във Варна, настанен е в психиатрия

Като проблем при едно такова събитие се вдишват един букет от токсични газове, винаги присъства въглеродният окис като силно отровен газ, въглеродния двуокис, тъй като става дума за пожар в битови помещения се отделят и различни концентрации цианидни съединения, на хлора, на сярата понякога. При всички случаи става дума за едно смесено отравяне при възрастни жени с множество придружаващи заболявания, но опасност за живота все още има и е възможно в резултат на този инцидент да настъпят някои усложнения, обясни д-р Мариета Йовчева- началник отделение "Токсикология" към ВМА- Варна.

Радина Лазарова
3042 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини