Взривовете крият далавери за десетки милиони на генералския кръг "Майна"

  • 08 юни 2012 07:27

  • 4766
  • 5
Взривовете крият далавери за десетки милиони на генералския кръг "Майна"
©

Оръжейна афера за десетки милиони левове е в основата на адската експлозия край с. Лозенец, пише в. "Уикенд". Според анонимни източници от Министерството на отбраната службите трябва да разследват версията за умишлен бомбен атентат.

Основните мотиви за това е биографията на собственика на "Берета Трейдинг" Десислав Делев, твърди вестникът. За последните пет години той е лапнал 10 млн. лв. от обществени поръчки за утилизация на боеприпаси. Оръжейният търговец, който е собственик и на стрелбището "ВИП" е продукт на генералския кръг "Майна", който от години командва Министерството на отбраната. "Седалището" на мафията под пагон е в Пловдив. Именно този кръг лансира преди години Николай Гигов като оръжеен търговец, твърди Уикенд. Гигов вече се ползва с благоволението на Валентин Радев - Вальо Паркинга, който също е продукт на кръга "Майна".

Според в. "Уикенд" пловдивският генералски лобистки кръг е оглавяван от бригаден генерал Пламен Торлаков, бивш началник на специалните въоръжени сили в Пловдив. Видни членове на влиятелния задкулисен кръг са още армейските генерали Запрянов и Бъчваром, без които няма вариант да мине сделка над 1 млн.лв. във военното министерство. Триото генерали поддържа близки отношения с Володя Стоянов, брат на Румен Петков, който прикривал действията чрез влиянието си във Военна прокуратура, пише "Уикенд".

Пловдивският кръг работят ударно с оръжейния си търговец Десислав Делев, а според оперативни разработки даже осигуряват контрабандно продажбата на оръжия от родната армия зад граница чрез фиктивна утилизация. Най-голямата финансова афера във военното министерство е кражбата на паладий и злато, организирана през 2006 г. от военни поделения. Аферата е на стойност 15 млн. лв., а заради участието си в схемата полк. Димитър Ватралев получи като подарък от "Берета трейдинг" апетитен парцел в Равда, върху който вдигна 5-етажен хотел.

Върхът на далаверите е сделка между МО и фирма от  от орбитата на Десислав Делев на стойност 1 млн. лв., който е за доставка на ски и щеки за военния ни контингент в Афганистан, който патрулира в пустинята, пише Уикенд.

Последвайте канала на

Novini.bg
4766 5

Коментари 5

Добави коментар
пагон

2012.06.09 | 13:38

5
Никоя политическа партия няма да се справи с корупцията и мафията. Единствено народът може да го стори. Хора избиват ни и ни ограбват!!! Нека излезем и кажем СТИГА!!! Нека вземем пример от комшиите гърци! Държавата им фалира ама на народа не му пука за държавата, а си друса сертакито. Защо при нас е обратно?! Защото сме свикнали да прекланяме глави пред турския ятаган, а сега го правим пред родния кинжал! Аз казвам СТИГА!!! Последвайте ме!!!

2012.06.08 | 21:34

3
хахахах гърците не за пример
Цецо

2012.06.08 | 21:34

4
и сега като всичко това е известно, ще има ли последсвия или само ще се пише, кучетата ще си лаят и кервана ще си върви?
роб на властта

2012.06.08 | 21:33

2
е то като роман написано -големи далавери -че и разкрити ,глупости но таркалета и като почнат делата -няма доказателства -напиши заглавие и издай роман сте си го купя

2012.06.08 | 21:32

1
i za tova,trqbvashe da zaginat nevinni hora?GADOVE MRASNI!

Добави коментар

Водещи новини