Инж. Георги Златев с коментар за участъка, на който стана автобусната катастрофа на АМ „Струма“

  • 26 ноември 2021 08:29

  • 4056
  • 0
Инж. Георги Златев с коментар за участъка, на който стана автобусната катастрофа на АМ „Струма“
© Кадър БТВ

Линейката бързо се е отзовала. Не ми е ясно как човек в подобна обстановка би имал самосъзнанието да избяга. Това каза инж. Георги Златев в студиото на БТВ относно хипотезата за осмия човек в автобуса, който е изчезнал.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 110

Той отхвърли теорията, че човекът може да е бежанец от Близкия изток.

Инж. Златев поясни, че новите норми са разработени от 2000 година: „Пътят е проектиран и изграден спрямо действащите тогава нормативи. Нормативите от 2000 г. не забраняват изграждането на аварийни площадки. Проектът отговаря на действащите към момента нормативи“

Той каза, че трябва да се направи обследване: „Това трябва да е планов процес. Ако планираме тази дейност във времето, то тогава Института по пътни мостове може да направи това изпълнение, което да послужи за плановата модернизация“.

45 души загинаха при автобусна катастрофа на АМ "Струма"

По думите му имаме 10 000 000 кв.м. маркировка по републиканските пътища. Според него на новите участъци трябва да има буфер, който да поеме енергията от удара.

По темата с маркировката Златев заяви: „Всички биха били щастливи, ако се влагаха повече средства. Надявам се, че за следващите години, както заяви министър Комитова, ще има планов бюджет, който ще бъде инвестиран. Само за маркировка са необходими над 150 000 000 лв.“

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 110
Теодора Александрова
4056 0

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини