Един от първите свидетели на мелето на "Струма": Гледка, която не е за описване

  • 23 ноември 2021 10:24

  • 11532
  • 1
© Булфото

Несъобразена скорост и заблуда на водача вероятно са причинили автобусната катастрофа с 45 жертви край Боснек. Това разказа пред bTV секретарят на областния съвет за сигурност на Перник Васко Пиргов, който е бил на мястото на инцидента заедно с първите полицаи и пожарникари.

Всичко по темата:
Автобусната трагедия на Струма 150

Когато той пристига около 3:30 огънят вече е потушен и стават ясни мащабите на трагедията. „Не е за разказване. Гледка, която не е за описване. От задното дясно стъкло са скочили от автобуса“, каза пред bTV Пиргов.

По думите му возилото е спряло на бензиностанция, която е на само 20 минути път от мястото на трагедията и е изключено шофьорът да е заспал, а „настилката е перфектна“.

45 души загинаха при автобусна катастрофа на АМ "Струма"

Според Пиргов вероятно шофьорът е карал с несъобразена скорост и се е заблудил, че кара в дясна лента в района на отбивка за крайпътна чешма. „Автобусът удря предна дясна гума в знак, който е хвърчал 45 метра напред. Пътната настилка беше перфектна, няма как да се е подхлъзнал автобусът. Няма спирачен път“, подчерта той.

Пожарът е тръгнал от предната част, като според полицаи е имало туби с нафта при резервните гуми: „След като работи парното, от там излиза огън (…) Пътят беше осеян с нафта“.

Според Васко Пиргов, вероятно повечето жертви са се задушили.

Няма как да се извади тахо картата, тъй като предната част е напълно изгоряла: „Ламарината се е стопила“.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
11532 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.11.23 | 12:31

1
Страшна работа...

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини