Брутално съдържание с деца се обменя в български чат

  • 24 юни 2021 21:55

  • 3822
  • 6
Брутално съдържание с деца се обменя в български чат
© Pixabay

Група за педофилия в онлайн приложение. Брутално съдържание с деца се обменя в български чат в приложението "Телеграм".

Чатът в приложението "Телеграм" e публичен и всеки може да се присъедини. В него фигурират стотици видео материали с нецензурно съдържание с непълнолетни.

"По-голямата част от съдържанието фактически е взето от някъде другаде, но има и такива които произвеждат собствено съдържание. Част от този бизнес е срещу заплащане да наблюдаваш на живо през видео връзка сексуално насилие над дете по твоя поръчка", обясни Георги Апостолов от Български център за безопасен интернет.

Групата има над 2 000 участници, почти всички разговори са на български.

"Част от тези файлове ми се сториха познати от времето, когато аз, като бивш служител на ГДБОП в отдел "Киберсигурност", съм работил по множество международни дела и операции.  Това означава че част от снимките и видео съдържанието е реално и не е просто колаж", посочва Любомир Тулев – експерт по киберпрестъпност, цитиран от БТВ.

От телевизията се свързват с един от телефоните, които е посочен като администратор на групата. Мъж под името Алваро в чата твърди, че е станал част от групата без негово знание и е жертва на измама.

"Пропаганда за педофилия": Излъчват филм за "необичайното приятелство" между 9-годишно и ексцентричен гей

Според киберексперти изборът на приложение, а не друга платформа, е необичаен.

"Абсолютно е инцидентно това, че виждаме точно такава група в "Телеграм". За мен е наистина необяснимо. Характерно е това приложение да се ползва и от терористичните групировки", смятат експертите.  

Порнография и тормоз над жени в големи тайни чат групи в Сърбия

За 2020 г. Българският център за безопасен интернет е обработил 9 000 сигнала свързани с педофилия. Към ГДБОП за проверка са препратени по-малко от 200.

Случаят вече се разследва от Главна дирекция "Борба с организираната престъпност". Разпространението на порнография с деца се наказва със затвор - престъпление е дори разпращането на код или линк за достъп подобни групи.

Последвайте канала на

Novini.bg
3822 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2021.06.24 | 23:45

5
Крайно време е да се направят закони за защита на педофилите като законите за педалите,не може да нарушават правата на хората да им се разреши да си онодват по едно дете на месец,нужди са това и на обииците да се разреши да си утепват по

2021.06.24 | 23:45

6
Крайно време е да се направят закони за защита на педофилите като законите за педалите,не може да нарушават правата на хората да им се разреши да си онодват по едно дете на месец,нужди са това и на обииците да се разреши да си утепват по един двама годишно,примерно.
Бай Васо Сърбеца

2021.06.24 | 22:27

3
13-14 годишните шаврантийки не са деца, а младши ку.рви

2021.06.24 | 23:30

4
Дъщеря ти и тя ли?!? Как не те е срам бе педофил!Ти от къде знаеш,мамка ти мръсна долна изрод!

2021.06.24 | 22:12

1
"Телеграм" е руско приложение, а Фандъкова и бандитите и подкрепят педофилите на гей-парадите.

2021.06.24 | 22:13

2
Фандъкова дължи обяснение. Тя е от групировката на сексуалните девианти.

Добави коментар

Водещи новини