Обезщетения за непълнолетните лица, жертви на свещеници педофили

  • 25 септември 2020 06:42

  • 926
  • 2
Обезщетения за непълнолетните лица, жертви на свещеници педофили
© Pixabay

Германските католически епископи се споразумяха по въпроса за изплащане на обезщетения до 50 000 евро на непълнолетните лица, станали жертви на сексуални посегателства от духовни лица.

Според асоциации на жертвите на тези престъпления сумата е символична, предаде БТА, цитирайки Франс прес.

Епископите, събрали се на годишната епископална конференция във Фулда, одобриха предложение за обезщетение, направено през март. Сумата за всяка една жертва ще бъде определена от независима комисия. Молбите за обезщетение може да бъдат изпращани от януари догодина. Молби могат да подават дори и лица, получили финансови компенсации в миналото. Досега миналите обезщетения за непълнолетни жертви на сексуални посегателства от духовници не са превишавали 5000 евро.

Според организации на жертвите на сексуалните издевателства предложените от епископите обезщетения няма да подпомогнат жертвите.

Асоциациите настояват по въпроса да има дебати в парламента, за да се хвърли светлина върху всички тези деяния.

 

Католическата епархия в Сейнт Луис разпространи имената на 61 свещеници педофили

Novini.bg
926 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Дрън

2020.12.18 | 20:13

2
На кладата

2020.10.22 | 07:00

1
Хахахахах,обезщетения...Доживотен затвор трябва за тея и изгаряне до основи на храмовете в които са извършвани тези гадости! То така излиза,че католическите църкви са луксозни публични домове за тежко повредени извратеняци и срещу 50000 можеш да чукаш цял хор от малки момченца!!!

Добави коментар

Водещи новини