Разкрита е наркооранжерия в сграда в кв. Карпузица

  • 19 юни 2021 17:11

  • 1325
  • 1
Разкрита е наркооранжерия в сграда в кв. Карпузица
©

Разкрита е наркооранжерия в сграда в кв. Карпузица. Прокурор от Софийска градска прокуратура е постановил задържане за срок до 72 часа на четири лица, обвинени за извършени от тях престъпления по чл. 354а, ал. 1 от НК и чл. 354в ал.1 от НК. Това съобщиха от държавното обвинение.

Четиримата мъже - М.И., Л.Х., И.А. и Г.Ф., са били привлечени към наказателна отговорност за това, че в съучастие в столицата, в сграда на груб строеж, находяща се в кв. Карпузица, са отглеждали 960 растения от рода на конопа в нарушение на Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Помещението е било специално пригодено за целта, като са били изградени въздуховоди, отоплителни и осветителни тела, с които се e поддържала необходимата температура и влажност в помещението. Растенията са били с височина около един метър.

На четири лица е повдигнато обвинение за държане с цел разпространение на наркотични вещества - коноп, съхраняван в девет чувала с общо тегло над 20 кг.

Наркотичното вещество и растенията са иззети по съответния законов ред. По предварителна оценка стойността на същите възлиза около 200 000,00 лева.

Три от лицата - М.И., И.А. и Г.Ф., са осъждани за кражби, разпространение на наркотични вещества, шофиране след употреба на алкохол и други.

Предстои внасянето в Софийски градски съд на искане за определяне на най-тежката мярка за неотклонение спрямо четиримата обвиняеми - "задържане под стража".

Novini.bg
1325 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.06.19 | 21:18

1
Крайно време е марихуаната да се легализира и обложи с данъци

Добави коментар

Водещи новини