Разкриха подробности за разбитата модерна наркооранжерия в гр. Шипка

  • 09 март 2021 10:10

  • 3577
  • 3
© Апелативна прокуратура – Пловдив

Районна прокуратура – Стара Загора – Териториално отделение – Казанлък наблюдава досъдебно производство за това, че на 8.3.2021 г., в частен имот – къща, с прилежащ двор, в гр.Шипка, общ. Казанлък са отглеждани растения от рода на конопа – около 600 стръка канабис, в нарушение на установените в Закона за контрол върху наркотичните вещества и перкусорите правила - престъпление по чл.354 в ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 8 март 2021 г., е бил получен сигнал за отглеждане на канабис в къща в гр. Шипка, обл. Стара Загора. При извършено претърсване и изземване в пет помещения са били открити около 600 броя растения канабис, с различна височина и съцветия. Стаите в къщата са били оборудвани с модерна осветителна, вентилационна и отоплителна техника.

Разбиха модерна наколаборатория в град Шипка

Растенията са били засети в саксии, като за тях са полагани ежедневни грижи. Установено е, че собственик на имота е 32-годишния П.А., който е задържан за срок от 24 часа по Закона за МВР.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Стара Загора - Териториално отделение – Казанлък към момента се извършват действия при условията на неотложност – оглед на местопроизшествие, претърсване и изземване.

Днес, 9 март 2021 г., П.А. ще бъде привлечен като обвиняем за отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените от Закона за контрол върху наркотичните вещества и перкусорите правила – престъпление по чл. 354в ал. 1 от Наказателния кодекс. Той ще бъде задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор и спрямо него ще бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка „задържане под стража“. 

Подробности за разкритата нарколаборатория бяха съобщени днес на съвместен брифинг ОП-Стара Загора и ОД МВР-Стара Загора в гр. Шипка. В него участваха окръжния прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов и старши комисар Стоян Стоянов - директор на ОД на МВР.

Снимки: Апелативна прокуратура – Пловдив

Радина Лазарова
3577 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
СТАРА ЗАГОРА

2021.03.09 | 12:50

2
ЧУДЯ СЕ И МАЯ КАК Е ВЪЗМОЖНО ДА РИСКУВАТ ДА ЗАСАЖДАТ КАНАБИС СЛЕД КАТО ДОБРЕ ЗНАЯТ, ЧЕ БЪЛГАРИНА ПО ГЕН СИ Е ДОНОСНИК-ПРЕДАТЕЛ. МАЛКА ДЪРЖАВА И ВСЕКИ ВСЕКИМУ ЗНАЕ И ОТИДЕ ТА СЕ НЕВИДЯ С ОЗИ МЛАДЕЖ РЕШИЛ БЪРЗО ДА ЗАБОГАТЕЕ НО КОТКА МУ МИНАЛА ПЪТ И ОТ АРЕСТА ДИРЕКТНО В ЗАТВОРА ТА ПОНЕ ДА БЪДЕ 20 ГОДИНИ ДА ЗНАЯТ ДРУГИ ДА НЕ ПРАВЯТ КАТО НЕГО.
Гошо

2021.03.11 | 08:30

3
Да бе 100 години....ненормалници за убийство 10г. за трева 15г...Че тя си расте по божия воля
ГЕШЕВ ЗАЩИТАВА МАФИЯТА ГЕРБ И О.П

2021.03.09 | 12:25

1
ПАРТИЯТА НА ВАСИЛ БОЖКОВ Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО НЕ Е СЪСТАВЕНА ОТ ХОРА УЧАСТВАЛИ ВЪВ УПРАВЛЕНИЕТО НА СТРАНАТА И Е ОТ МЛАДИ И СПОСОБНИ СПЕЦИАЛИСТИ И Е ЕДИНСТВЕНАТА КОЯТО ПРЕДЛАГА РЕАЛНА ПРЯКА ДЕМОКРАЦИЯ НЕЩО КОЕТО НЕ Е ПРАВЕНО ДО СЕГА ВЪВ БЪЛГАРИЯ АКО С.ТРИФОНОВ УПРАВЛЯВА ЩЕ Е КАТО Б.БОРИСОВ САМ ЩЕ ВЗИМА ВСИЧКИ РЕШЕНИЯ САМО БЪЛГАРСКО ЛЯТО (БНО) №14 ЩЕ ПИТА ГРАЖДАНИТЕ ЗА ВАЖНИТЕ НЕЩА КОИТО ГИ ЗАСЯГАТ

Добави коментар

Водещи новини