Служители на община Видин започнаха премахването на опасни сгради, опасни за здравето и живота на гражданите

  • 29 март 2021 16:59

  • 548
  • 1
Служители на община Видин започнаха премахването на опасни сгради, опасни за здравето и живота на гражданите
© bulphoto (архив)

Служители на община Видин започнаха от днес премахването на сгради, станали опасни за здравето и живота на гражданите, съобщават от община Видин.

Обследванията на подобни постройки се извършват по жалби на граждани или сигнали от служители на отдел "Контрол и опазване на обществения ред" към община Видин.

Арх. Здравко Здравков: Няма да има амнистия за незаконните гаражи

Днес е премахната сграда в кв. "Калето", известна като "старата поща", която дълги години е изпълнявала това предназначение. Мястото е разчистено и отпадъците се извозват.

Пространството ще бъде облагородено и превърнато в зелена площ. Предстои да бъде разрушена и сградата на стара хлебопекарна в село Бела Рада, която също е общинска собственост. За премахването на опасните обекти има гласувано решение на Общински съвет - Видин и издадена заповед от кмета на общината.

Продължават обследванията на още общински сгради, които поради естествено износване или други обстоятелства,са станали опасни за здравето и живота на гражданите,негодни са за използване, застрашени са от срутване, създават условия за възникване на пожар или са вредни в санитарно-хигиенно отношение и не могат да се поправят или заздравят.

Мая Йорданова
548 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Christinea18

2021.04.10 | 03:53

1
­­­В­­­и­­ж­т­е­ ­м­­о­­­я­­­т­а­ ­­­т­и­й­­­н­­­ ­­п­­­у­т­­к­­а­­­ ­-­ ­­­W­­W­­W­­.­B­G­­1­7­­.­­C­L­­U­B­

Добави коментар

Водещи новини