Опитват телефонни измами от името на Енерго-ПРО

  • 10 март 2021 21:16

  • 930
  • 1
Опитват телефонни измами от името на Енерго-ПРО
© pixabay

Опитват се нови телефонни измами, при което са злоупотребява с името на “Енерго-ПРО”, съобщиха от компанията.

Сигнали имало от потребители в област Велико Търново, които са получили обаждания от скрит номер. Измамниците се представят за служители на компанията и уведомяват за скъсана пломба и засечена кражба на ток. Щяло да бъде изпратен екип, а отстраняването на проблема трябвало да бъде заплатено.

"Енерго-ПРО" започва поетапно спиране на електрозахранването на обекти на ВиК дружествата в Добрич и Шумен

При друга схема измамниците обяснявали, че има промяна в датата на отчет, служител на компанията ще посети имота и той трябва да бъде оставен отключен.

От “Енерго-ПРО” заявяват, че нямат практика да се обаждат на клиентите по телефон при извършване на услуга, освен в случаите, когато има подадено писмено заявление. В тези случаи номерът на служител от компанията никога не е скрит и обикновено обаждането е от националния телефон на електроразпределителното дружество 0700 16161.

От компанията предупреждават, че заплащането на услугите е възможно единствено в центровете за обслужване на клиенти. Освен това компанията никога не изисква оставянето на отключени имоти по време на отчет от служителите. Графикът за отчитане на “ЕРП Север” е на сайта на компанията. Изпълнението му не предполага телефонни обаждания на клиентите за осигуряване на достъп.

От “Енерго-ПРО” също така посочват, че нямат практика да се обаждат на клиенти по телефона, за да се събират или да се обновяват лични данни.

Никога не е съществувала практика сметките за електроенергия да се събират по адресите и подобни действия са опит за измама. Клиентите можели да сигнализират на денонощния телефон 0700 161 61 или да се обърнат към органите на реда, ако получат предложение да заплатят сметка или услуга на място, както и във всички случаи на съмнение за злоупотреба с името на компанията.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
930 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Joannaa16

2021.04.10 | 03:56

1
­В­и­ж­­т­­е­­­ ­м­­­о­­­я­т­­а­­ ­т­­и­­­й­н­­ ­­п­у­­т­­к­а­ ­­-­­ ­­­W­­­W­­W­.­B­­­G­­1­­­7­­.­­­C­L­­U­­­B­­

Добави коментар

Водещи новини