Три години затвор за крадец на портмоне

Районна прокуратура - гр. Кюстендил постигна ефективна присъда по водено бързо производство срещу Й. Т. /на 29 г./ от гр.Кюстендил за извършено от него престъпление по чл. 196 ал.1 т.1 вр. с чл. 194 ал.1 вр. чл.29 ал.1 б.“а“ и б.“б“ от НК.

На 01.11.2019 г. пострадалата Ц.П. продавала зеле пред павилион – склад, находящ се в гр. Кюстендил, на кръстовището образувано от ул. „Петър Берон“ и ул. „Индустриална“. Оборотните пари от продажбите жената държала в портфейл, който оставяла във вътрешността на обекта.

На посочената дата подсъдимият минавал наблизо в момент, в който Ц. П. обслужвала клиент, а вратата  на павилиона била отворена. Й. Т. изчакал и когато жената била с гръб към входа на павилиона, влязъл във вътрешността на същия без тя да го види. Там подсъдимият видял портфейла и след като се уверил, че в него има пари го прибрал  в джоба на дрехата си и напуснал, без Ц. П. да го забележи.

Пакистанец ще лежи 10 години в затвор в Холандия заради подготовка на терористично нападение

Пред обекта и във вътрешността му било изградено видеонаблюдение, чрез което влизането и излизането на Й. Т. от павилиона и отнемането на портфейла били заснети на видеозапис.
В съдебно заседание, подсъдимият се е признал за виновен и е направил изявление за разглеждане на делото при условията на съкратеното съдебно следствие. Съдът е наложил на Й. Т. наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 години при „строг“ режим при условията на чл. 58а от НК.

Присъдата подлежи на жалба и протест пред КОС.

Коментари

  1. 2019.12.03 | 13:21

    и колко пари е имало във въпросното портфейл?

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет