Нападателят на Лондон Бридж е бивш затворник

Най-малко петима души бяха ранени вчера при нападение с нож на Лондон Бридж в британската столица. Нападателят е бивш затворник, обвинен в тероризъм. Името му е Усман Хан, на 28 години.

Извършват се обиски на адреса, където е живял в Стафордшир. Хан е пуснат от затвора миналата година след като се е съгласил да носи електронна гривна за проследяване, информира БНТ.

При нападението с нож вчера на Лондон Бридж загинаха двама души и трима бяха ранени. Полицията успя да ликвидира Хан. Случаят се определя като терористичен инцидент.

Интерпол предложи помощ на Великобритания

Късно снощи се проведе спешно заседание на комитета Кобра. Министрите благодариха още веднъж за бързата и адекватна реакция на служителите на реда и медицинските екипи, както и на обикновените хора, които са успели да обезвредят нападателя преди пристигането на полицията.

Днешният ден е остро напомняне за това каква вреда и заплаха представлява тероризмът за общността и за нашата страна. Като вътрешен министър, ще направя всичко по силите си, подобни случаи да не се повтарят, ще работя за предотвратяването на други терористични инциденти, заяви Прити Пател, министър на вътрешните работи на Великобритания.

МВнР: Няма данни за пострадали българи в Лондон

Само преди седмици нивото на терористична заплаха във Великобритания беше намалено. Според анализатори обаче, не е изключено тя отново да бъде повишена. А работещите в района на Лондон Бридж изразиха притеснения от инцидента.

Доста по-осезаемо е, защото когато чуваш по новините, че нещо се е случило в друга държава, си мислиш - горките, колко жалко и т.н. Но когато това се случи толкова близо до теб, си казваш - това можеше да съм аз, там на моста., каза Виктория Пристланд, служител в банка.

Терор в Лондон

Полицейското присъствие в Лондон остава засилено.

Коментари

 1. 2019.11.30 | 21:15

  Всъщност толкова прехвалените гривни за проследяване са си чиста пунта мара.Гейска демагогия за оправданието,че убийците-терористи не са в затворите,където им е мястото.а са пуснати на свобода за извършване на нови зверства.Това са соросовите разпореждания в действие,за огромно съжаление на всички ЕВРОПЕЙСКИ народи!!! Бог да пази християнска ЕВРОПА!!!

 2. 2019.11.30 | 14:39

  час по-скоро ЕС да се разпадне и да тръгваме с Русия.

  1. 2019.11.30 | 14:43

   Тръгвай още сега. На предатели, работещи за руските интереси сме се наситили.

 3. 2019.11.30 | 14:04

  Само му вижте името... Европа ще се проклина дълго време, че пусна цялата тази сган в границите си !

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

EU

още

Анкета

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Одобрявате ли оставката на Марк Рюте?

Избрано от Интернет