Пакистанец ще лежи 10 години в затвор в Холандия заради подготовка на терористично нападение

  • 18 ноември 2019 20:13

  • 460
  • 2
Пакистанец ще лежи 10 години в затвор в Холандия заради подготовка на терористично нападение
© Pixabay (архив)

Холандски съд осъди днес на 10 години затвор пакистанец по обвинение в подготовка на терористично нападение срещу Герт Вилдерс, депутат и отявлен противник на исляма, предаде БТА, цитирайки АП.

Окръжният съд в Хага произнесе по-тежка присъда, въпреки че прокуратурата искаше шест години. Съдиите мотивираха решението си с няколко обстоятелства, включително непроменените намерения на подсъдимия да убие Вилдерс. В присъдата се посочва, че 27-годишният пакистанец, чието име не е огласено, е пристигнал в Холандия през август м.г. с цел да убие Вилдерс. Мотивът на мъжа било състезание за карикатура на пророка Мохамед, обявено от крайнодесния холандски политик. Впоследствие състезанието бе отменено, припомня АП.

Холандски депутат призова да се забрани приемът на мигранти мюсюлмани

Агенцията отбеляза, че смъртните заплахи са част от всекидневието на Герт Вилдерс. Той от години живее в обезопасена къща под денонощна охрана.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
460 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
?

2019.11.18 | 21:46

1

Какъв е този расистки съд? Всеки ден пристигат такива хора през Средиземно море с човешки права и НПО-закрила. Или морската охрана трябва да им потапя гемиите още там, или направо да даваме ключовете за къщата си, жените си, колите си, дъщерите си и социалните си осигуровки с паричните спестявания на новите "хора".

Георги

2019.11.18 | 23:34

2

Ама приматите кога станаха хора???

Добави коментар

Водещи новини