Арестуваха горски инспектор за подкупи от фирми, занимаващи се с дърводобив

Задържаха горски инспектор от Габрово, взимал подкупи от фирми, занимаващи се с дърводобив, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР-Габрово.

На 17 октомври, при провеждане на специализирана полицейска операция за противодействие на икономическата престъпност, в резултат на оперативно-издирвателни мероприятия, осъществени от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при Областна дирекция на МВР – Габрово са събрани достатъчно данни, от които е направено обосновано предположение за извършено тежко икономическо престъпление.

При претърсване, извършено в жилището на 43-годишен жител на Габрово – горски инспектор в „Регионална дирекция по горите“-Велико Търново, разследващите са намерили и иззели веществени доказателства и пари, уличаващи го в приемане на парични средства, които не му се следват, за да не извършва действия по служба. От проведените под надзора на Окръжна прокуратура – Габрово процесуално-следствени действия по разследването, до момента е установено, че длъжностното лице е искал и приемал пари от представители на различни търговски дружества, занимаващи се с дърводобив на територията на общините Дряново и Трявна в периода от началото на 2016 до 17 октомври 2019 година, за което спрямо него е наложена полицейска мярка „задържане за срок до 24 часа“.

След повдигнато обвинение, с постановление на Окръжна прокуратура  – Габрово, на горският инспектор е наложена мярка „задържане до 72 часа“ по реда на НПК. След изясняване на цялостната престъпна дейност и приключване на разследването по досъдебното производство, материалите ще бъдат предадени на ГОП.

Коментари

  1. 2019.10.23 | 13:41

    ТРЯБВА ДА СЕ ПРОВЕРИ ДГС Разград, което също попада в Северно централно държавно предприятие Габрово! Там ще имате материал за доста новини! Работи като частна фирма и доста хора яко забогатяха!

  2. 2019.10.23 | 11:55

    Елате в село Православ от 2 месеца че и повече се сече иглолистна дървесина и се унищожава гора

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет