Изправят на съд мъж, опитал да подкупи полицаи с 60 лева

  • 22 юли 2019 12:24

  • 279
  • 1
Изправят на съд мъж, опитал да подкупи полицаи с 60 лева
©

Окръжна прокуратура – Бургас предаде на съд Тодор Т.

Той е обвинен за това, че 14.12.2018 г. в гр. Айтос, обл. Бургас, дал подкуп – дар, представляващ парична сума от 60 лева на трима полицейски служители, за да не извършат действия по служба – да не изпълнят служебните си задължения, при констатиране на правонарушение, изразяващо се в извършване на неправилна маневра свързана с навлизане в насрещната лента за движение и да не вземат отношение по административен ред с издаване на фиш за извършеното нарушение - престъпление по чл.304а, вр. чл.304, ал.1 от НК.

Полицейски патрул, изпълняващ служебните си задължения, забелязал неправилната маневра на управлявания от обвиняемия автомобил. Полицаите веднага спрели за проверка водача на превозното средство. Единият от тях разяснил на Тодор Т., защо е проверката. Полицейски служител започнал да съставя фиш за извършеното нарушение. Тогава Тодор Т. се приближил към полицейския автомобил, носейки в ръка три банкноти от по 20 лева. Навел се над отворения прозорец и казал, че иска да направи нещо като почерпка с тази сума. Последвало предупреждение от страна на полицаите, но въпреки него Тодор Т. пуснал парите в краката на униформения служител. Тодор Т. бил задържан незабавно.

Окръжен съд – Бургас е насрочил заседанието си за 24.07.2019 г., съобщиха от пресцентъра на Окръжна прокуратура - Бургас.

Филип Епитропов
279 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Толкова е имал човека

2019.07.22 | 13:37

1

Сигурен съм,че ако имаше една нула отзад, нямаше нито да се разчуе нито да се стигне до "съд".

Добави коментар

Водещи новини