Психиатър за убиеца на 7-годишното в Сотиря: Примитивна личност, която не контролира импулсите си

Извършителят на убийство е възможно също да е бил жертва на насилие в детството си, смятат експерти.

Бруталността, с която е извършено посегателството срещу 7-годишното дете, според експертите, говори за примитивна личност, която не контролира импулсите си. 

"Психопат, неспособен да изпита съжаление към жертвата, който обаче на рационално ниво осъзнава постъпката си. Човекът, извършил такова тежко деяние осъзнава постъпката си, но не изпитва съжаление към жертвата, което го характеризира като психопат", категорична е психиатърът д-р Цветеслава Гълъбова.

"Крайно примитивна личностова структура, в която нагоните стоят на първо място и тяхното задоволяване. Възможно е да се окаже, че самият той е бил жертва на такова посегателство в миналото, за да формира такива наклонности", допълни експертът пред камерите на БТВ.

Подобна хипотеза изказа и криминалният психолог Тодор Тодоров, който смята, че убийството не е планирано и затова говори агресията, с която е извършено.

"Това, което е по-характерно, според мен, и най-вероятно то е, за да прикрие друго престъпление. Агресията, която се е изсипала отгоре му, може да се дължи, че детето е оказало съпротива или се е притеснил, че може да се разкрие престъплението, защото се познават. Не бих се учудил да е расъл в нефункционално семейство или домове, но опитът показва, че хора, които са извършители на подобни насилствени актове, в миналото самите са били жертви на подобно отношение", допълни Тодоров. 

Случаят в Сотиря не е рядкост, категорични са психолозите и допълват, че хора, извършили подобни престъпления не искат да се променят, спрямо нормите на обществото.

За формирането им имат значение и семейната среда и генетични фактори.

Коментари

 1. 2019.08.16 | 19:57

  Тази да си пали дипломата! Ако е имало личност, съществото нямаше да извърши това светотатство.

 2. 2019.08.16 | 20:01

  Тоя прилича на тия от Сирия дето Путин ги праща в рая !!!

  1. 2019.08.17 | 01:17

   евала

 3. 2019.08.16 | 22:09

  Кога ще информирате публиката, че убиецът пак е циганин? Те имат само два неврона в главата си - да крадат и да изнасилват до смърт. Дори пещерните хора са били по-цивилизовани от зверовете цигани.

 4. 2019.08.16 | 22:20

  Не обиждайте примитивните хора, все пак всички сме техни наследници и не всички те са били изроди и изнасливачи!
  Този плъх трябва да стане обект на опасни опити с хора, които да помогнат на медицината да открие лековр за нормалните хора, например опити за лекуване на тумори, ХИВ и подобни крайно рискови за невинните хора експерименти.

 5. 2019.08.16 | 23:00

  мангал

 6. 2019.08.16 | 23:05

  Не купувайте от цигани.Не ги вземайте на работа.Не им продавайте къщи и не ги пускайте под наем.Смърт за циганската престъпна сган

 7. 2019.08.17 | 01:12

  ще го чакаме пред болницата за да го убием когато го изпишат , дано полицията не го пази за да то смачкаме от бой до смърт , този ма.нг.ал трябва да умре в мъки !

 8. 2019.08.17 | 01:22

  Тия Псиятри как работят !? 1-Гадаят,2- Познават на боб,3- Или са телепати? 4- Предполагат,5 -Налучкват,6-Преценяват!?
  А нещо за училище на изваршителя,образование,родителска роднинска среда,социялна помощ нещо !? Щом го изкараха някакъв Неандерталец А социялен бил. Май в БГ социтата не са много ефективни Данакозаплатаджйи кой им даржи сметка каква работа ще свършат за деня !? Има центрове и за луди .и т.н.

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет