Разбиха банда за трафик на мигранти и проститутки по време на банкет

  • 29 юли 2019 11:46

  • 7499
  • 0
© Булфото (архив)

Разбита е организирана престъпна група, занимаваща се с трафик на мигранти и експлоатация на жени. Вчера в един от тунелите на Витиня лек автомобил, в който има девет мигранти - три жени, три деца и трима мъже. Седем от тях са с иракски произход, другите двама са с ирански поизход. На остров на река Дунав, където са имали "производствен банкет", е задържана част от групата. Това съобщи на брифинг зам.-главният прокурор Иван Гешев.

В задържането са използвани и катери на Гранична полиция. Празникът е приключил тъжно за тези хора, добави той.

Важно е да се отбележи, че по досъдебното производство има данни, че тази група е поръчала неуспешния палеж на граничното полицейско управление в град Видин, който се случи преди няколко месеца. Тогава бяха задържани двама от евентуалните извършители, които в момента са в следствения арест в град Видин. Тогава разполагахме с информация, която не споделихме на медиите, че този палеж е поръчан от лидера на групата, която беше задържана, посочи Гешев, като отбеляза, че лидерът на престъпната група е бил задържан и преди за трафик на мигранти, предстояло е да бъде внесено досъдебното произовдство в съда и опитът за палеж на полицейското управление е бил с цел сплашване.

Мигрантите са превеждани през територията на страната, настанявани са в град Видин и с мотони лодки, доста скъпи, в рамките на миинути са прехвърляни към румънския бряг, където ги чакат румънските трафиканти, които поемат останалата част от маршрута, заяви още Иван Гешев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
7499 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини