Експерт за катастрофата край Своге: 50 000 лв. е фиксираната сума, която се изплаща в пълен размер при настъпила смърт

  • 22 май 2019 08:23

  • 695
  • 1
Експерт за катастрофата край Своге: 50 000 лв. е фиксираната сума, която се изплаща в пълен размер при настъпила смърт
© Булфото (архив)

Злополука на пътниците е задължителен вид застраховка, която трябва да бъде сключена от превозвача. Има малък набор от документи и процедурата е сравнително опростена в това всеки засегнат да потърси обезщетение. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Златина Стоянова от Асоциация за защита на застраховани и пострадали при ПТП.

Припомняме - вчера стана ясно, че една от големите застрахователни компании е превела по 10 лв. на трима наследници на две от жертвите при катастрофата край Своге миналото лято.

"Има фиксирана сума - 50 000 лв., която се изплаща в пълен размер при настъпила смърт. Застрахователно дружество "Бул Инс" отказа да плати обезщетение, тъй като според тях превозвачът е нарушил правилата. 6 месеца застрахователната компания издирваше документ", каза още тя.

"Имаше подадена жалба към Комисията по финансов надзор да разгледат случая и те да се произнесат, че има нарушение и застрахователната компания трябва да преведе пълния размер на обезщетението", разкри Стоянова.

"Нарушението от страна на превозвача не касае наредбите, които уреждат отношенията с пострадали или близки на загинали при ПТП", завърши Златина Стоянова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
695 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ВЪВ ТЕРИТОРИЯ

2019.05.22 | 08:36

1

НА МАФИЯТА, ЧОВЕШКИЯ ЖИВОТ НЕ СТРУВА НИЩО.

Добави коментар

Водещи новини