Младен Маринов разкри дали стрелецът от Крайстчърч се е познавал с българи

  • 18 март 2019 09:30

  • 2300
  • 3
Младен Маринов разкри дали стрелецът от Крайстчърч се е познавал с българи
© Булфото (архив)

МВР няма информация нападателят срещу джамиите в Нова Зеландия да е имал контакти с български граждани по време на престоя си у нас. Това съобщи от Вашингтон вътрешният министър Младен МариновМладен МариновМладен Маринов е роден на 21 ноември 1971 г. в Тетевен. Завършил е "Право'' в УНСС,, предаде БНР.

„Категорично на този етап можем да твърдим, че неговата цел тук е била единствено туризъм и до този момент нямаме информация той да се е срещал с български граждани или да е познавал такива“, заяви Маринов. Той припомни, че нападателят е бил в България в периода 9-15 ноември миналата година. Вътрешният министър определи атаката в Нова Зеландия като недопустим терористичен акт.

Маринов е на посещение в Съединените щати, което включва срещи с ръководството на ФБР, Сикрет Сървис и службите за гранична сигурност. Той коментира още, че очаква в скоро време българите да могат да получават паспорти с по-дълъг срок на годност.

„Тече обществена поръчка, която сме обявили. Надяваме се 2020-та година да започне подмяната, като се предвижда и това международният паспорт да бъде удължен, неговият срок на действие да е десет-годишен“, заяви той.

Според проект за промени кандидатстващите за документа ще имат възможност за избор и на действащата в момента валидност от пет години.

По време на визитата си в САЩ Маринов ще посети границата с Мексико. Той обясни, че целта му е да разгледа съоръженията по американската южна граница с надеждата да обмени опит за противодействие на „мигрантския натиск“ в България.

По темата за мигрантите вътрешният министър коментира и доклада на Държавния департамент на САЩ за човешките права, който посочва грубото отношение към мигранти и превишаване правомощията на властите като едни от проблемните области за страната ни.

„Категорично по отношение на мигрантите и лицата, които са задържани, мога да кажа, че се спазва изцяло законът и техните права. На всеки един от тях се дава пълната възможност, включително и адвокатска защита и възможност да поиска убежище и всички процедури, които свързани с това. Всеки един случай и сигнал за превишаване на правомощията от полицейски служители се извършва незабавна проверка. Ние сме го доказали, че там, където сме констатирали някакви нарушения сме предприели незабавни действия“, посочи Маринов и увери, че властите разследват всеки един сигнал за език на омразата.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2300 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2019.03.20 | 08:41

3

Този главоч е напражо стряскащ. Дори не е необходимо да си отвори устата да би убеди че е много тъп.

Cheryl%

2019.03.18 | 11:45

1

Google плаща ежедневна работа в диапазона от 500 до 1000 долара. Получих $ 23,749 за първия месец и $ 32,854 за заплатата от Google от последния месец, работещи у дома за 3 часа на ден. Дори и тези, които са нови за това, могат лесно да печелят $ 200 на час, а печалбата може да бъде още по-голяма с течение на времето.

повече тук.-------->>> w­w­w­.­T­r­a­d­e­4­6­.­c­o­m

2019.03.18 | 12:21

2

Киро Контрабандата от БСП плаща ежедневно на троловете , но трябва да постнат минимум 50 коментара. Постижимо е, има идиоти които изкарват добри пари.

Добави коментар

Водещи новини