Източват ни картата от Индонезия

  • 07 февруари 2019 11:16

  • 2414
  • 2
Източват ни картата от Индонезия
© Pixabay

Бандити ни източват дебитните и кредитните карти от Индонезия. Основната причина е, че в островната държава повечето от банкоматите не разполагат с четец за чип - една от сериозните защити срещу подобни престъпления, съобщиха експерти по картова сигурност, пише в. "Телеграф".

Впоследствие с откраднатите пари от чужди сметки си купуват популярни криптовалути, които са трудно проследими и в същото време на престъпника не му се налага да пътува с големи суми в себе си.

Причината да се търсят банкомати в Индонезия е още една - банките у нас обменят постоянно информация за компрометирани карти и лесно установяват кога и къде даден банкомат е бил накичен със скримиращи устройва.

В момента най-популярни сред престъпниците са т.нар шимъри, които са най-новото поколение устройства за кражба на информация от магнитната лента на картата.

Ако пазарувате често в интернет, използвайте виртуална карта или карта с минимален лимит за онлайн покупките. Това съветват експертите по киберсигурност и банкови служители като мярка срещу източването на картите.

Последвайте канала на

Novini.bg
2414 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2019.02.08 | 09:04

2

Винаги когато пазарувам от интернет, използвам виртуална карта, със точна сума за дадената покупка в нея.

хаха

2019.02.07 | 12:21

1

ще ми източат уйо ще ми източат

Добави коментар

Водещи новини