Точат кредитни карти с атаката във Фейсбук

  • 01 октомври 2018 11:08

  • 17883
  • 0
Точат кредитни карти с атаката във Фейсбук
© Pixabay

Последният пробив в сигурността на Фейсбук може да е по-голям, отколкото се предполагаше. В петък интернет гигантът обяви, че 50 милиона акаунта на техни потребители са били хакнати, но според сайтове, специализиращи в интернет приложения, атаката може да не е била само срещу профилите на хората във Фейсбук.

Милиони потребители използват тези акаунти за да се регистрират в други сайтове. Вероятно и тази информация е била компрометирана. Хакерите са използвали функция, която дава възможност да видим каква част от профила ни виждат хората, които не са ни приятели в мрежата - View As. След атаката и много българи се оплакаха, че социалната мрежа на устройствата им се е затворила автоматично и се е наложило отново да въвеждат паролите си. Какви ще са последствията след атаката тепърва ще става ясно.

Един от големите рискове е, ако сме използвали данните си от социалната мрежа за вписване в сайт за пазаруване, например, и там имаме запаметени данни на кредитна карта, тя да бъде използвана. Като контрамярка компанията препоръчва да излезем от профила си и да се впишем пак.

 

Последвайте канала на

Novini.bg
17883 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини