Кола с 2-годишно дете пропадна в 10-метров скат в Русе (снимки)

  • 06 февруари 2019 14:47

  • 7425
  • 3
Кола с 2-годишно дете пропадна в 10-метров скат в Русе (снимки)
© Булфото (архив)

Автомобил с дете, паркиран на стръмен участък в района на Университетската болница "Канев" в Русе, е потеглил сам днес по обяд и е пропаднал в 10-метров скат в близост до кея на река Дунав. Двегодишното момченце било извадено от колата невредимо от собствената му майка и от свидетел на инцидента, който се притекъл на помощ. 

От областната дирекция на МВР съобщиха, че сигналът е подаден в 12.30 часа. Веднага на мястото пристигнали екипи на полицията, на противопожарната служба и на Спешна помощ. Колата била паркирана на стръмния участък от майката на детето. 

"Видях автомобила как премина пред мен, прескочи бордюра и пропадна по ската. След него бягаше жена", каза 55-годишният Ивайло Кьосев , свидетел на инцидента. 

Колата спряла в храстите и дърветата, на няколко метра от жп линията, по която преминават само товарни влакове.  "Слязохме долу с майката, извадихме детето и заедно се изкачихме", разказа Кьосев, цитиран от БТА.

Детето все пак било откарано за преглед в Спешното отделение на болницата. 

Директорът на противопожарната служба комисар Димитър Павлов, който бе на мястото на инцидента, благодари на Ивайло Кьосев за помощта, която е оказал. 

Павлов обясни, че предстои с алпийски способ екип на противопожарната служба да обезопаси автомобила, след което с кран колата ще бъде изтеглена на пътя. Движението на влаковете по линията временно е спряно.

Причините за инцидента се изясняват.

Константин Тодоров
7425 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Мутро-синята власт

2019.02.06 | 17:11

3

се разхожда из чужбина, а какво представлява България след 30г. "само СДС" не я интересува.

Stamat

2019.02.06 | 16:20

2

Жената и колата, две противоположи неща! По-добре да сготви някоя манджа, а мъжът й да я кара насам-натам!

2019.02.06 | 15:20

1

Изпуснала ръчна спирачка, много е гадно. За това колата винаги на скорост.

Добави коментар

Водещи новини