Кола с 2-годишно дете пропадна в 10-метров скат в Русе (снимки)

Автомобил с дете, паркиран на стръмен участък в района на Университетската болница "Канев" в Русе, е потеглил сам днес по обяд и е пропаднал в 10-метров скат в близост до кея на река Дунав. Двегодишното момченце било извадено от колата невредимо от собствената му майка и от свидетел на инцидента, който се притекъл на помощ. 

От областната дирекция на МВР съобщиха, че сигналът е подаден в 12.30 часа. Веднага на мястото пристигнали екипи на полицията, на противопожарната служба и на Спешна помощ. Колата била паркирана на стръмния участък от майката на детето. 

"Видях автомобила как премина пред мен, прескочи бордюра и пропадна по ската. След него бягаше жена", каза 55-годишният Ивайло Кьосев , свидетел на инцидента. 

Колата спряла в храстите и дърветата, на няколко метра от жп линията, по която преминават само товарни влакове.  "Слязохме долу с майката, извадихме детето и заедно се изкачихме", разказа Кьосев, цитиран от БТА.

Детето все пак било откарано за преглед в Спешното отделение на болницата. 

Директорът на противопожарната служба комисар Димитър Павлов, който бе на мястото на инцидента, благодари на Ивайло Кьосев за помощта, която е оказал. 

Павлов обясни, че предстои с алпийски способ екип на противопожарната служба да обезопаси автомобила, след което с кран колата ще бъде изтеглена на пътя. Движението на влаковете по линията временно е спряно.

Причините за инцидента се изясняват.

Коментари

  1. 2019.02.06 | 17:11

    се разхожда из чужбина, а какво представлява България след 30г. "само СДС" не я интересува.

  2. 2019.02.06 | 16:20

    Жената и колата, две противоположи неща! По-добре да сготви някоя манджа, а мъжът й да я кара насам-натам!

  3. 2019.02.06 | 15:20

    Изпуснала ръчна спирачка, много е гадно. За това колата винаги на скорост.

  1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално

още

Анкета

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Кога трябва да се проведат парламентарните избори?

Избрано от Интернет