Жена пропадна в необезопасен изкоп за водопровод и едва не загина

  • 05 февруари 2019 07:58

  • 653
  • 0
Жена пропадна в необезопасен изкоп за водопровод и едва не загина
© Булфото (архив)

Жена пропадна в двуметров изкоп за водопровод и едва не загина.

Инцидентът стана в Момино село. Огромната дупка, издълбана за поставянето на нови тръби, не е била обезопасена. 49-годишната Стефка Графалска се прибирала към дома си малко след 19 часа. Уличното осветление не работило и в тъмното не видяла, че  улицата пред къщата й е разкопана. Когато стъпила на тротоара, пропаднала в изкоп, пълен с вода.

"Тротоар няма. Не знаех, че е разкопано. Беше много тъмно и просто се озовах в пропастта долу. Няма светлини. Просто в първия момент аз бях много стресирана и имух чувството, че много се ударих от самото падане. Стресът беше голям. Страшен стрес", каза пред камерата на Нова телевизия пострадалата Стефка Графалска.

Жената започнала да вика за помощ. Чули я нейни съседи, които веднага се отзовали. Близо час се опитвали да я извадят от изкопа.Тя веднага е откарана в болницата в Раковски. Била насочена към ортопедичното отделение на болница Пловдив. "Това е пълно безобразие! Не знам в кой век живеем, но да са разкопани така улиците-два метра, да не се обезопасени, да няма светлина или пък сега виждам, че са опътанил някаква лента, това е един ужас. Тук всеки ден ще започнат да падат възрастни хора, като не знам какво", заяви братът на пострадалата Николай Чапански.

Подмяната на водопроводната мрежа се извършва с евросредства и струва 1,8 млн. лева. От строителната фирма, която извършва подмяната на водопровода твърдят, че обекът е бил обезапосен. Но лентите и знаците, които поставяли, често липсвали. "Имаше кражба на ленти на един участък от пътя. Има откраднати тръби, които са за спирателните кранове. Ние не можем да сложим човек, който да пази. Имаме кражба на значите, ще погжледнем и щке разберем.  Аз от хора съм разбрал. Нито я познавам жената, нито нищо . бих се извинил", каза инж. Стефан Илиев - технически ръководител на строителната фирма.

Кметът на селото призова хората да бъдат изключително внимателни, когато излизат пред разкопаните си домове. "Контролирам ги да не разкопават така безразборно", заяви кметът на Момино село Никола Стоянов.

Пострадалата жена обмисля да съди фирмата. Жителите на селото настояват пред държавните органи и община Раковски за повече контрол при изпълнението на строително-ремонтните работи.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
653 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини