8 души пропаднаха с асансьор в болнично заведение във Варна (обновена+снимки)

  • 04 декември 2018 16:21

  • 2049
  • 2
8 души пропаднаха с асансьор в болнично заведение във Варна (обновена+снимки)
© Булфото

Осем души са пропаднали с асансьор в болнично заведение във Варна, шестима души са пострадали. Това съобщиха от ОДМВР – Варна.

Инцидентът е станал около 14.00 часа.

Разследват се детайлите и обстоятелствата около случилото се.

С помощта на служители от Гражданска защита са били извадени шестима души от авариралия асансьор. След освобождаването им асансьорът рязко е потеглил нагоре с още двама души и е спрял на последния етаж на болничното заведение.

Директорът на здравното заведение доктор Красимир Петров каза, че асансьорът е бил сертифициран през май тази година и е бил редовно обслужван. Пуснат е в експлоатация през 1979 година. Той информира:

"Инцидентът се дължи на счупена част от подемащото устройство. Тя е дадена за експертиза и в момента, в който има резултат, ще бъде установен. Пострадали са шест човека, всъщност шест човека са прегледани в шокова зала, от които четирима са с леки травми, с контузии. Една жена на 45 години е с пукнат прешлен, но е отказала хоспитализация и е напуснала болничното заведение и една жена, ако не се лъжа, на 52 години. Тя е с изкълчени коленни стави и е приета в болницата".

По думите на д-р Петров в асансьора са се качили осем души, при указания съоръжението да се ползва максимум от петима.
Две жени са пациенти на Клиниката по неврохирургия, а останалите са придружители.

По думите му четирима от пострадалите са с леки контузии. Една жена на 45 години е с пукнат прешлен, но е отказала хоспитализация. Най-сериозно е пострадала жена на 52 години, която е с изкълчени коленни стави. Тя е настанена за лечение в болницата. По думите на д-р Петров в асансьора са се качили осем души, при указания съоръжението да се ползва максимум от петима.

Образувано е досъдебно производство, уведомен е прокурор от Районна прокуратура – Варна.

 

Novini.bg
2049 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2018.12.04 | 20:20

2

"МБАЛ „Св. Анна"... Защо криете?

2018.12.04 | 19:47

1

Ако не ползвате " услугите " на българското здравеопазване имате шанс да поживеете по - дълго и да спестите някой лев ! Ползвайте го само в неотложен и извънреден случай ! Търгаши , некомпетентни и алчни !

Добави коментар

Водещи новини