Задържаха двама участници в телефонна измама

  • 01 февруари 2019 17:03

  • 887
  • 0
Задържаха двама участници в телефонна измама
© Pixabay (архив)

Служители на ГДНП, ОДМВР-Стара Загора и СДВР задържаха двама участници в телефонна измама, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Операцията е проведена от служители на ГДНП и ОДМВР – Стара Загора, след като 74- годишна жена от София потърсила помощ в полицията. Тя обяснила, че била измамена по схемата „съдействие на полицията за задържане на телефонни измамници“. В резултат на предприетите професионални действия, в които се включили и колегите им от столичното Второ РУ,  били задържани мъж и жена - на 43 и 28 години, непосредствено след като двамата куриери взели  пакета с уговорената сума и накити от жертвата.  При обиск у мъжа – с богато криминално и съдебно минало, били открити 18 000 лева в българска и чужда валута, в хода на претърсването са иззети и други предмети, свързани с престъпната им дейност. Парите и златните бижута са върнати на столичанката.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което се изяснява съпричастността на задържаните и към други измами, извършени на територията страната през месец януари, тази година. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.

МВР отново напомня - не съществува практика полицията да иска пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Имайте предвид, че всяко телефонно обаждане с искане на пари под различни предлози е измама! Не се доверявайте, свържете се с близките си или сигнализирайте на тел.112.

Филип Епитропов
887 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини