Глутници кучета нахапаха учителка в парк в Благоевград (видео)

  • 05 декември 2018 08:12

  • 2057
  • 5
 Глутници кучета нахапаха учителка в парк в Благоевград (видео)
©

Агресивно безстопанствено куче нахапа жестоко учителка от Благоевград по време на редовната си разходка в парка. Жената е подала жалба в полицията и ще съди общината.

Денят изглеждал приятен за разходка в парк „Бачиново”, но завършил зле за Вера Кацарска. В началото тя даже не разбрала, че е нападната.

Губи ми се част от ситуацията, само си спомням, че излязоха хора от заведението и казаха да вляза в загражденията при пързалките. За съжаление, на пързалките имаше деца, които започнаха да крещят, да плачат, да се стресират, затворих вратите, децата се качиха на пързалката, излязоха родителите и набрах 112”, разказва учителката пред БТВ.

Жената е транспортирана до спешния център. Вади си медицинско и подава жалба в полицията.

Няколко дни по-късно, глутницата е на същото място. Там е и бусът на общината, а вътре са служителите, ангажирани с проблема с безпризорните кучета.Какво последвало: „Двама служители седяха в колата и се занимаваха с телефоните си, почуках на прозореца и помолих дамата да излезе от автомобила, казвам: „Аз съм жената, която я нахапаха кучетата, може ли да слезете и да ми кажете защо същата глутница беше на същото място?”

Бялото куче ме разпозна, то се надигна, а тя слезе от колата и ме попита какво да прави, каза ми, че не се чувства добре, че е в дискомфорт и какво друго може да направи, освен да ги приберем, да ги обезпаразитим и пак да ги пуснем: „На мене ми е толкова лошо, а Вие ме занимавате с кучетата, попитах я защо тогава е на работа”.

Кирил Манов от общината в югозападния град разпознава заснетия от Вера автомобил. Защитава служителите: „Аз затова казвам, че нещо в нашето законодателство не е както трябва и трябва да се търсят начини да се промени. Аз не казвам вариант „убиване на куче”, но след като законът те задължава след като го хванеш веднъж, да го вкараш в приюта, да го кастрираш, чипираш и след това да го върнеш на мястото, значи нещата не са окей”.

Вера се опасява, че със застудяването кучетата ще стават все по-агресивни и може да нападнат и дете. Бездомните кучета са навсякъде, по улиците, в парковете и край училищата. Кое от уличните кучета е агресивно и кое – не, е въпрос без ясен отговор. „Проблемът с доказване на агресивни кучета е много голям, ние имахме едно запитване до ОДБХ и ни казаха, че в България е имало само във Варна и София специалист, който може да даде становище дали кучето е агресивно, или не е”, обяснява Кирил Манов.

Това не е първият инцидент с Вера Кацарска. Преди години отново е нападана – в центъра на града. След поредния инцидент се страхува да ходи сама на разходка. Притеснява се даже от собственото си куче и сега му търси осиновители.Пострадалата е извадила всички необходими документи и завежда дело срещу общината. Очаква и резултат от подадената в полицията жалба.

Мая Йорданова
2057 5

Свързани новини

Свързани видеа

Коментари 5

Добави коментар
!

2018.12.05 | 10:31

5

Браво на учителката, че ще съди общината. Кметът и съветниците са длъжни да събират бездомните кучета в приют, а не да си клатят краката и да получават заплати.

1111

2018.12.05 | 09:23

1

Antifrizee! Not problem!

Справедлив

2018.12.05 | 09:53

4

Сипвай щедро на ценните за теб роднини. На мен са ми безразлични. Кучетата нямат вина, че хората са ги захвърлили и не полагат никакви грижи за благосъстоянието им. В някои градове дори въведоха глоби, ако храниш улично животно. Такива управници са за трудов лагер, та да могат посетителите да им хвърлят по някой къшей хляб и да си правят снимка с тях.

оооо

2018.12.05 | 09:43

3

не кучета ,а група приятели на животните и тн....

2018.12.05 | 09:24

2

кучетата мразят комунисти

Добави коментар

Водещи новини