Масово тровене на кучета стресна Пазарджик

  • 21 ноември 2018 08:54

  • 1138
  • 3
Масово тровене на кучета стресна Пазарджик
© Нова телевизия

Природозащитници в Пазарджик алармират за масово отравяне на кучета в центъра на града. Сигналите за умъртвените животни заляха социалните мрежи. Местната полиция започна разследване. Майките в града се предупреждават да пазят децата си, тъй като част от отровата била посипана и по парковете, където играят децата.

Не можем да кажем с точност колко са отровените кучета. Ние сме информирани за 15, като успяхме да спасим 4 от тях. Имаме сигнали за 4-5 домашни кучета, които са починали, каза пред Нова телевизия Галина Медарова.

Природозащитниците заявиха, че отровата е разпръсната в най-централните части на Пазарджик. Включително в близост до паркове, училища, детски градини и площадки. Група деца сами са опитали да спасят отровено куче като са му дали активен въглен. Защитниците смятат, че това е умишлен акт, който продължава вече седмица. По техните думи подобни случаи има 2 пъти в годината - всяка пролет и всяка есен. Те са сигнализирали общината и полицията. Според тях отровата е предназначена за бездомните кучета. В града няма орган, който да отговаря за тези животни. 

От общината заявиха, че те не са органът, който да следи кой трови бездомните животни и насочиха към зоополицията, която е към ОДМВР - Пазарджик. От там информираха, че вече има образувани две досъдебни производства за две отровени кучета.

Към момента извършителят не е разкрит.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1138 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Българка

2018.12.06 | 09:41

3

Тива се случва само в България...тъпия българин -ЧИСТОКРЪВЕН БАЙ ГАНЬО....НИЩО ДРУГО НЕ МОЖЕ ДА ИЗМИСЛИ ОСВЕН ДА МАЛТРЕТИРА И УБИВА ЖИВОТНИ...НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА ХОРАТА ГИ ОБИЧАТ ПРИЮТЯВАТ СПАСЯВАТ.....САМО ГАНЬО ИЗПИТВА УДОВОЛСТВИЕ ОТ ТОВА ДА ГИ ГОНИ И УБИВА....ТАКА "ВЪЗПИТАВАТ" И ДЕЦАТА СИ....А ПОСЛЕ РЕВАТ ЧЕ ДЕЦАТА ИМ БОЛНИ...ОЩЕ БАБА ВАНГА Е КАЗАЛА:
КОЙТО УБИВА ЖИВОТНИ-ДЕЦАТА МУ СТРАДАТ ОТ НЕИЗЛЕЧИМИ БОЛЕСТИ....
В ...

Богомолеца

2018.12.06 | 00:55

2

Пожелавам на този из род,който трови беззащитните гладни животни,да изпита един ден същото чувство което те изпитват в борбата със смъртта след отравянето.........Господ вижда всичко.....

2018.11.21 | 09:09

1

На някой малкопишковец кучетата му пречат.

Добави коментар

Водещи новини