На 112 ще може да подаваме сигнали за незаконна сеч

  • 10 март 2015 21:19

  • 2325
  • 2
На 112 ще може да подаваме сигнали за незаконна сеч
© Булфото

Електронната система за разрешенията за сеч и транспорт на дървесина да бъде свързана със системата за спешни повиквания 112, е една от предлаганите промени в законодателството, свързано с горския сектор, съобщи БТА.

Чрез системата на 112 гражданите ще могат да получат информация дали превозните средства, които са забелязали в гората, имат позволително за превоз и така да разберат дали извършваната дейност е законна.

Предвижда се още електронната система на Изпълнителна агенция по горите (ИАГ) да бъде свързана със системата на Националната агенция за приходите, която ще разполага с информация за всеки имот и експедираната от него дървесина, поясни Красимир Каменов, заместник-изпълнителен директор на ИАГ.

И в момента могат да се подават сигнали за нарушения към телефон 112. На някои места тази проверка се извършва, а на други - наказват подателите, защото се оказва след проверка, че сечта и превоза на дървесина са законни.

Не съм съгласен с предложението за обвързване на системата за спешни повиквания 112 с електронната система на ИАГ, коментира пред журналисти математикът проф. Михаил Константинов. По думите му 112 има друго предназначение, а за сигнали за нарушения в горите трябва да бъде изградена друга система за престъпления срещу природата. не можем да товариме 112 и с това нещо, той е за бедствия, каза още Константинов.

Мая Йорданова
2325 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.03.11 | 12:28

2
докато подавах сигнал така яко пръднах че от 112 ме взеха за незаконен резач който топи колегите си.
Пепи

2015.03.11 | 09:58

1
Веднага пускам сигнал за сеч в с. Новачене - ботевградско, всяка вечер се сече незаконно и се краде ток от циганите !!! Моля да проверите !

Добави коментар

Водещи новини