Засилват контрола в горските територии в област Ловеч

  • 20 април 2016 18:37

  • 1805
  • 2
Засилват контрола в горските територии в област Ловеч
© Булфото

Институциите обединяват усилия за засилване на контрола в горските територии в област Ловеч. Това стана ясно на среща между представители на Изпълнителна агенция по горите и Министерството на земеделието и храните, на Регионалната дирекция по горите в Ловеч, на Апелативната прокуратура във Велико Търново, на Окръжната прокуратура в Ловеч, на районни прокуратури в област Ловеч, както директори на районни управления на МВР и директори на държавни горски стопанства в региона, съобщават от МЗХ.

"Повече от 2400 са съставените актове за незаконни дейности в горските територии в териториалния обхват на дейност на Регионалната дирекция по горите в Ловеч през 2015 година. Почти половината от преписките са изпратени на прокуратурата. Образувани са 50 досъдебни производства и са издадени 31 присъди, като една е за лишаване от свобода и осем са условни", посочва инж. Павлин Богдански - директор на Регионалната дирекция по горите в Ловеч.

"Голяма част от проблемите, свързани с контрола върху незаконната сеч в района, са предизвикани от организирани групи от социалнослаби, които проявяват агресивно поведение при извършване на проверките", заявява инж. Тони Кръстев - изпълнителен директор на Изпълнителна агенция по горите. По думите му, тъй като нарушителите са социалнослаби, те остават ненаказани, а това чувство на безнаказаност ги превръща в системни нарушители.

През настоящата година съставените актове по Закона за горите вече са почти 1300. Повече от една трета от преписките са изпратени на съответните прокуратури. Петима от нарушителите имат съставени поне по десет акта по Закона за горите само от началото на годината до настоящия момент. Трима от тях са от село Търнене, община Плевен.

Мая Йорданова
1805 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Вили

2016.08.03 | 23:11

2
Единственото нещо с което най много се гордеем е българската гора и тя вече започва да изчезва от безконтролната сеч,какви са тези фирми ,какви са тези хора които режат клона на който седят не ми е ясно, който си направи автогол никой не му е виновен това се случва д България.
гост

2016.05.05 | 11:09

1
В Ловеч е мрак и ужас...много западнал град.

Добави коментар

Водещи новини