Заложна къща във Варна взела над 200 дебитни и кредитни карти срещу заем

  • 14 октомври 2011 12:08

  • 2549
  • 0
Заложна къща във Варна взела над 200 дебитни и кредитни карти срещу заем
©

Заложна къща във Варна е взела над 200 дебитни и кредитни карти на физически лица срещу заем. Това каза на брифинг зам.-министърът на вътрешните работи Веселин ВучковВеселин Вучков Веселин Бориславов Вучков е роден на 26 декември 1968 г. в село Стоб, Кюстендилско. През 1994 г..

Случаят е много интересен. Трима пенсионери са взели заем от една заложна къща, като залог са им поискани кредитни и дебитни карти. При проверка в заложната къща се оказа, че има повече от 200 такива карти на конкретни физически лица. Това са карти, на които хората получават своите пенсии и социални помощи – каза Вучков.

Лицата, които притежават картите знаят и номерата на пин-кодовете. Хората просто са им ги дали и тези хора могат да си ги ползват, когато искат. Интересното е, че тримата, които се оплакаха при нас, в крайна сметка казаха, че са получили предложение от собствениците на заложните къщи, че могат да им се опростят заемите, които са с много високи лихви – над 20%, ако гласуват по определен начин – каза Вучков.

Оказа се, че собствениците на заложните къщи са и кандидати за общински съветници. Няма да споменавам имена или партии. Сега започва разплитането на този случай и предстоят разпит на хората, на които са им взети личните карти – каза Вучков.

Последвайте канала на

2549 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини