Запорират 1,6 млн. лв. на семейство, прало пари от кокаин

  • 17 октомври 2014 06:48

  • 2217
  • 3
Запорират 1,6 млн. лв. на семейство, прало пари от кокаин
©

Имущество за над 1,6 млн. лв., собственост на семейство, разследвано за пране на пари, беше запорирано от Софийския градски съд. Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество е внесла иск срещу двойката и тяхна близка на стойност 1 673 742 лв. до магистратите, пише "Монитор".

Семейство Юлиана и Методи Йорданови и Валентина Йорданова са част от организирана престъпна група за пране на пари, разкрита при съвместна операция на българските служби и Агенцията за борба с наркотиците към Министерство на правосъдието на САЩ – ДЕА.

Семейство, което живеело във Венецуела, е изпрало в България над 5 млн. лв. от кокаин, съобщиха при ареста на двойката българските власти. Фамилията изпращала солидните суми на свои близки у нас, които трябвало да ги изсветлят и препратят към трети страни.

Престъпната схема беше разплетена от екипи на ГДБОП, американската служба за борба с наркотиците ДЕА и българската спецпрокуратура. Трите служби вчера задържаха петима от участниците в престъпната мрежа при спецакция “Перачите”. В схемата участвали и венецуелец, който е женен за нашенка. Те са имали договорка с босове на кокаиновата мафия в Латинска Америка да изперат милионите им, заработени от търговия с дрога. Двойката изпращала чрез фирми за парични преводи солидни суми от дестинации като Антили, Венецуела, Панама и други страни. След като влизали в контролирани от членовете на групата банкови сметки на територията на България, сумите веднага се пренареждали към Китай, Хонконг, Испания, САЩ.

У нас парите преминавали чрез личните банкови сметки на членовете на групата и такива на контролирани от тях юридически лица. На Валентина Йорданова и малолетната й дъщеря са запорирани апартамент и налични суми по банкови сметки на обща стойност 805 302 лв. Обезпеченото имущество на съпрузите Юлиана и Методи Йорданови възлиза на 868 440 лв., което са пет леки автомобила и налични суми по банкови сметки.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2217 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
BBisPedal

2014.10.17 | 19:00

3
ГЕРБ=БКП=СМЪРТ=УБИЙСТВА на ДЕЦА=ГРАБЕЖИ=НАРКОТРАФИК=МИЗЕРИЯ=МУТРИ=РЕКЕТ=ОТВЛИЧАНИЯ ...
BBisPedal

2014.10.17 | 19:00

2
ATAKA+ДПС е вярната коалиция!
BBisPedal

2014.10.17 | 14:09

1
Защо никоя медия не съобщава новината, че "Европейската комисия "Антимафия" е сезирана и започва разследване на тъмното минало, престъпленията и наркотрафика на Бойко Борисов"!? ВКЛЮЧЕТЕ СЕ В ПОДКРЕПА НА ГРУПАТА ВЪВ ФЕЙСБУК ЗА ИЗПРАВЯНЕ НА БОЙКО БОРИСОВ, ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ И ЦВЕТЕЛИНА ПРЕД СПЕЦИАЛИЗИРАН СЪД! ВИЖТЕ В ГУГЪЛ КАКЪВ UROD Е ТРОВИЛ И УБИВАЛ ДЕЦАТА ВИ А СЕГА ВИ УПРАВЛЯВА! ГУГЪЛ - Бойко Борисов от Червен бряг до Ирак. ЧЕТЕТЕ

Добави коментар

Водещи новини