Голямо количество фалшиви дрехи спряха митничарите на Лесово (снимки)

  • 07 април 2014 13:39

  • 1841
  • 0
Голямо количество фалшиви дрехи спряха митничарите на Лесово (снимки)
©

Голямо количество фалшиви маркови облекла в тайници на лек автомобил с румънска регистрация откриха митническите служители на митнически пункт Лесово, съобщиха от Агенция "Митници".

Иззети са 635 летни блузи, панталони, тениски и спортни комплекти с лого на 17 световноизвестни марки, между които „Adidas", „Nike", „Hugo Boss", „Calvin Clein", „Giorgio Armani", „Puma" и др.

Голяма част от „марковите" дамски и мъжки летни облекла са били укрити във фабрични кухини по купето и багажника на колата, както и в ръчен багаж.

Необичайното в случая е, че в подобни тайници във фабрични кухини на леки автомобили досега са засичани от митническите служители на Лесово контрабандни цигари или наркотични вещества, но използването на такива тайници и опит за укриване на „маркови" дрехи се случва за пръв път.

Лекият автомобил е влязъл в страната от Турция през нощта, на път през Българи за Румъния. Селектиран е за щателна митническа проверка по сигнал на служителите от Гранична полиция.

Срещу шофьора на автомобила, румънски гражданин с инициали И. В. и адресна регистрация в Букурещ, е съставен акт за нарушение на Закона за митниците. В изпълнение на Регламент (ЕС) № 608/2013 и Закона за марките и географските означения, за случая ще бъдат сезирани правопритежателите на търговските марки.

Само за последната седмица това е пети осуетен от митническите служители на Лесово и Малко Търново опит за контрабанден внос на летни колекции дрехи от Турция. Иззети са недекларирани общо 1 252 дамски, мъжки и детски летни спортни облекла при щателни митнически проверки на влизащи в страната от Турция три леки автомобила, микробус и туристически автобус с пътници. Нарушителите са 3-ма български и 2-ма чуждестранни граждани, които са санкционирани по Закона за митниците.

1841 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини