Белгийската полиция удари мрежа за фалшиви торби за смет

  • 02 април 2014 10:13

  • 1495
  • 0
Белгийската полиция удари мрежа за фалшиви торби за смет
© Getty Images/Guliver

Производството на фалшиви торби за смет е новото откритие на престъпниците в Белгия, съобщиха местни медии.

В района на Брюксел вчера бе разкрита цяла мрежа за производство и разпространение на найлонови пликове за отпадъци. При претърсванията на десетки адреси са били намерени приспособленията за щамповане на пликовете, както и десетки хиляди евро в брой.

Белгийците не плащат такса "смет" и разходите за отнасянето на битовите отпадъци до сметищата се поемат според количеството изхвърлен боклук. Така, независимо от квадратурата на жилището и броя на неговите обитатели, както и района, в който имотът се намира, гражданите плащат с купуването на точно определен вид полиетиленови торби.

Всяка торба струва 0.87 евро, а обичайно в магазините се продават пакети от по 10 торби. Върху торбите се поставя характерният знак на всяка отделна община.

В полицейската операция вчера са участвали над 120 полицаи, претърсени са 23 адреса, задържани са 16 заподозрени престъпници. Общата пазарна стойност на откритите фалшиви торби е няколко стотици хиляди евро. При обиските са били намерени също 16 килограма хашиш, неустановено количество кокаин, както и 20 огнестрелни оръжия, допълва БТА.

Последвайте канала на

1495 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини