Два пъти уволняват полицай свидетел срещу Цветанов

  • 14 октомври 2013 06:31

  • 2676
  • 4
Два пъти уволняват полицай свидетел срещу Цветанов
©

Дело ще ми води той на мене, ти хляб ще му даваш.” След тази реплика между бившия вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа и бившия кмет на Варна Кирил Йорданов бившият полицай Пламен Цолчовски е уволнен и от общината в морския град, пише 24 часа.

Датата е 19 декември 2012 г. В момента на разговора репликите са чути от тогавашния областен управител Коста Базитов, който е в кабинета на кмета Йорданов. След това Йорданов вика секретаря на община Варна Михаил Куликов, който трябва да подготви заповед за уволнението на Цолчовски, който е постъпил седмици преди това на работа там.

Два месеца преди случката Цолчовски е пенсиониран от МВР, където е шеф на отдел във “Вътрешна сигурност”. Току-що е навършил 45 години. Днес Цолчовски води дело срещу прекратяване на трудовия му договор с полицията и иска отмяна на заповедта на Цветанов.

Прави оплакване, че уволнението от МВР и по-късно от общината са свързани, а основната причина е, че през 2012 г. е придобил компрометираща информация за висши служители на вътрешното министерство,докато е работил по прокурорска разработка. Цолчовски завежда дело срещу уволнението си от МВР, но не му допускат свидетели, чрез които да докаже, че е пенсиониран, защото е разработвал близки до Цветанов.

Тогава Цолчовски информира Главна прокуратура за случая с великотърновския полицай Орлин Тодоров, който е арестуван и днес подсъдим. Дни след това от държавното обвинение обявяват, че Цветанов е злоупотребил с власт, а информацията за това е от проверката на работата на отстранения вече шеф на ГДБОП Станимир ФлоровСтанимир Флоров   Станимир Флоров е роден  в София. Завършва военния факултет на Националната спортна.

Всъщност основният коз на прокуратурата от самото начало е уволненият Пламен Цолчовски, става ясно от делото, което той води срещу ранното си пенсиониране.

Последвайте канала на

Novini.bg
2676 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2013.10.18 | 16:14

4
Каква е тая търпимост българска към Борисов, Цветанов, Гамизов, Бареков, Кошлуков, Кеворкян, Сугарев и още куп юнаци конформисти, недохранени храненчета !?!

2013.10.18 | 16:14

3
Представителите на ъндърграунд-а са едни от най-харесваните в БГ- ква демокрация, ква интелигенция, кви 5 лева..?!? Гербаджиите ги елиминирахме! Не барайте правителството, че без тях- мнооооого лошо!!!

2013.10.18 | 16:13

2
Милият ни български народ е на този хал просто не, защото има къса памет а просто, защото не помни - набиват ми се напоследък пак образите на Бойко и Цецо- били в Сливен и други градове и виж там били посрещнати с голям обич, любов народна и излиза Бойко- обещава "скоро пак ще се върнем" и народа "подмокрен" забравил всичко дори не запомнил какво им стори Бойко и Цецо.....!?! Боже, колко мъка има, Боже в България...не попадна на народ!
В.М.

2013.10.18 | 16:12

1
Ако някой някъде предава своето отечество и слава, ако клетвата за дълг прегази - моята полиция ме пази. Ако някое продажно братство граби от народното богатство, истината днес е само тази - родната полиция ме пази. Ако някой вярата убива и престъпниците сам прикрива, ако някой пред лъжата лази - нашата полиция ме пази. Припев: Хора, подарете цвете, хора, запомнете ни добре! Гордост е да служиш в редовете на България и МВР...... P.S...Посвещавам с любов на Ц.Ц.

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини