Антимафиот вози в багажник бизнесмен по частна поръчка

  • 25 юни 2013 21:47

  • 7594
  • 2
Антимафиот вози в багажник бизнесмен по частна поръчка
© Булфото

“Махни телефона, по който говорим, а по другите два не бива да се говори с когото и да било извън служебните ангажименти. Всички специфични контакти да се ограничат за известно време до минимум.”

Това нарежда бизнесменът Петър Христов по телефона на действащия шеф на антимафиотите във Велико Търново Орлин Тодоров в следобеда на 26 януари 2011 г.

Малко повече от месец след този записан разговор Тодоров е арестуван за изнасяне на тайни от секретни разработки на службата си. Бизнесменът, за когото се твърдеше, че ГЕРБ може да издигне дори за кмет на Велико Търново, вече е знаел, че прокуратурата “диша във врата” на спецченгето.

И макар Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа като шеф на МВР 6 пъти да е спирал използването на СРС срещу Тодоров, заради което вчера главният прокурор поиска имунитета му, на по-късен етап подслушвателната техника е включена, става ясно на делото срещу антимафиота.

Запознати допускат, че това е станало с нечий друг подпис, а не на министъра. Засега от прокуратурата нито потвърждават, нито отричат това.

“Шефе, да ти докладвам”, започвал антимафиотът почти всекидневните си отчети към Петър Христов, пише в обвинителния акт срещу Тодоров. Бизнесменът бил държан в течение за готвена акция срещу печатари на фалшиви винетки, случая с бебето от фризера, разследването на Килърите и поръчителя им Георги Вълев, международна акция с Белгия срещу група търновски бандити.

Христов пък давал напътствия как да се действа, препоръчвал кой прокурор да се поиска, сочи обвинението. По мегаделото вече са разпитани над 100 свидетели - от действащи прокурори и антимафиоти, начело със зам.-шефа на ГДБОП Валентин Цоновски, полицаи, пожарникари, бизнесмени, до разследвания за лихварство и рекет арменец Ашот Погосян, с когото често Тодоров пиел кафе.

По непотвърдена информация точно той и друг прочут ловешки бизнесмен - Алейдин Алиев-Алчо, е трябвало да бъдат подслушвани и следени с антимафиота, а вътрешният министър отказал.

По делото има данни как арменецът обсебвал бизнеси, като парадирал с близостта си с Орлин Тодоров. Алчо пък му уреждал комунални въпроси, свързани с къщи в троянското с. Чифлика. Те са собственост на приятелка на Тодоров, но свидетели разказаха в съда как полицаят твърдял, че хотелският комплекс е негов.

Най-тежкото обвинение срещу антимафиота е, че използвал БОП като рекетьорска бригада в услуга на частни интереси. Случаят е свързан с отвличане и държане в плен на младеж, което облагодетелствало крупните благоевградски предприемачи Николай и Любомир Галчеви с 1,2 млн. лв.

Последвайте канала на

7594 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Боздуган

2018.01.08 | 19:15

2
Ба си куче майката!Ужас !Какво ли е по-нагоре около Тиквата и ЦВъцкото ?!!!

2014.01.14 | 22:14

1
абе нещо не ми се вързва,по времето на цветанов,ловешките куки задържаха феса(алчо)и няколко човека около негои доста време беше заключен така,че тук прозира някаква простотия

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини