Двама криминално проявени задигнаха 6 лв. от 90 - годишен старец

  • 08 януари 2013 14:27

  • 680
  • 0
Двама криминално проявени  задигнаха 6 лв. от 90 - годишен старец
©

Двама мъже с множество криминални регистрации и присъди откраднаха 6 лв. от 90-годишен дядо в Попово, съобщиха от ОДМВР - Търговище.

Тази нощ около 4.00 часа в Попово неизвестен извършител е проникнал в дома на 90-годишен самотноживеещ мъж и му е отнел сумата от наличните у него 6 лв., като е употребил за това сила. След проведени в РУ “Полиция” - Попово незабавни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия “по горещи следи” са установени извършителите на деянието – А.А. и Х.Х., и двамата от гр. Попово, познати на полицията. Единият от тях – А.А., на 24 години, е рецидивист, срещу когото има заведени 40 заявителски материала за извършени от него престъпления. Той има 4 регистрации и 19 присъди, сред които – за извършен от него грабеж и за противозаконно отнемане на МПС. Освободен е от място за лишаване от свобода в края на 2011 г. след изтърпяно наказание за извършено от него изнасилване. През м. ноември 2012 г. криминалисти от РУ “Полиция”-Търговище разкриха извършен от А.А. в съучастие с друг мъж грабеж на златен медальон с тегло около 2 грама, собственост на 57-годишна жена от Търговище, извършен на 12 ноември миналата година на улица в същия град. След проведени тогава съвместни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия на криминалистите от ОД МВР-Търговище и РУ “Полиция”-Търговище с колегите им от ОД МВР-Разград и от Второ РУ “Полиция”-Варна бе установено още, че А.А. в съучастие със същия мъж са извършители и на грабеж на златни накити - синджирче и кръст с общо тегло около 4 грама, извършен на 12.11.2012 г. около 9.30 ч в Разград от 53-годишна жена, както и на опит за грабеж на дамска чанта от 50-годишна жена, извършен в гр. Разград на същата дата около 5.30 ч.

Другият извършител на грабежа на 90-годишния мъж в Попово е 18-годишният Х.Х., който също е осъждан и има 3 присъди – за кражби и за грабеж.

А.А. и Х.Х. са задържани в РУ “Полиция”-Попово на основание чл. 63, ал.1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано досъдебно производство.

Последвайте канала на

Десислава Станева
680 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини