4 години затвор за мъж, ограбил и блудствал с 92-годишна баба

04 януари 2021 11:53

4 години затвор за мъж, ограбил и блудствал с 92-годишна баба
© Getty Images/Guliver
1200 1

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Бургас бе наложено ефективно наказание от четири години „лишаване от свобода“ спрямо Райко И.

Той е осъден за това, че противозаконно отнел чужди движими вещи от владението на възрастна жена в дома й в с. Звездец Общ. Малко Търново, като я заплашил с нож и ножица, както и затова че по същото време и на същото място извършил блудство, като употребил за това сила. Престъпните деяния са извършени на 15.04.2020г. в дома на пострадалата. Общата стойност на отнетото е сумата от 76,45лв. и стационарен телефон на стойност 40лв. Престъпленията са квалифицирани по чл.198 ал.І и по чл.150 ал.І вр. с чл.23 ал.І от НК.

Младеж заплаши с нож пенсионерка, отмъкна ѝ 39 лв. и храна

По време на разследването е установено, че грабежът и блудството са извършени след употреба на алкохол. Подсъдимият се е възползвал от познанството си с пострадалата и от факта, че същата е била на преклонна възраст /92г./ и почти обездвижена на легло, поради множество заболявания. Постановеното наказание „лишаване от свобода“ ще бъде изтърпяно при първоначален „общ“ режим в затвор, като същото е общо за двете престъпления.

Присъдата на Районен съд – Малко Търново е потвърдена от Окръжен съд Бургас, влязла е в законна сила и е окончателна, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - гр. Бургас.

Филип Епитропов
1200 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
оправдание

2021.01.04 | 12:14

1
това последното потвърждава че присъдата е в сила но лицето не е намерено и е избягало нанекъде

Добави коментар

Водещи новини