Вкарват в затвора шофьор без книжка, катастрофирал пиян зад волана

29 декември 2020 19:04

Вкарват в затвора шофьор без книжка, катастрофирал пиян зад волана
© Getty Images/Guliver
1572 1

Шофьор е осъден ефективно на 10 месеца затвор и глоба от 600 лева за управление на автомобил без книжка. Това съобщиха от Съдебната палата в Русе.

Мъжът е неправоспособен шофьор, с основно образование и не работи. Налагани са му 13 административни наказания по Закона за движение по пътищата, като е осъждан общо девет пъти.

Е.Е. управлявал автомобил на 25 юни 2017 г., когато бил спрян за проверка. Полицаите му съставили акт, а след това му било издадено и наказателно постановление за това, че не притежавал съответно свидетелство за управление.

Около шест месеца по-късно - на 17 декември, той отново седнал зад волана на автомобил. Преди това употребил и алкохол. Мъжът потеглил с колата от село Смирненски в посока Русе, като в превозното средство пътували още трима души, както и дете. По пътя изгубил контрол над колата и се блъснал в дърво.

Пристигналите на място полицаи установили, че шофира без книжка, а кръвната му проба за алкохол показала 0,64 промила.

Хванаха пиян шофьор в Силистренско

Делото пред Районния съд в Русе протекло по реда на съкратеното съдебно следствие, поради което определеното наказание от година и три месеца затвор било намалено на десет месеца. Подсъдимият обжалвал присъдата и поискал по-леко наказание.

Според Окръжния съд първоинстанционната присъда дори е занижена, тъй като подсъдимият години наред управлявал моторно превозно средство без да има шофьорска книжка. Отделно, налаганите му глоби и наказания за други извършени престъпления не изпълнили своята роля да го превъзпитат към спазване законите на страната.

Решението на Окръжния съд в Русе е окончателно.

Novini.bg
1572 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2020.12.29 | 19:45

103575
Крайно време е боклуците да бъдат бесени

Добави коментар

Водещи новини