7-годишната Кристин от Сотиря била открита от дядо си

Починалата след изнасилване и жесток побой, ненавършилата 7 години Кристин от сливенското село Сотиря, е ходила на детска градина до към края на май, тогава родителите ѝ я отписали защото решили сами да я подготвят за първия клас, разказа директорката на ДГ „Перуника“ Юрка Делчева пред Монитор.

Градината не работи заради летния отпуск на служителите.

„В потрес съм, всички сме шокирани, не можем да повярваме че нещо подобно е могло са се случи в селото ни. Момиченцето беше толкова лъчезарно, винаги усмихнато. Вярно, не беше от някакво богато семейство, но родителите ѝ правеха всичко възможно, за да не е по-различно облечена от останалите деца. Не мога да проумея какво е искал тоя изверг от едно хлапенце“, през сълзи сподели педагожката.

В кръв и цялото посинено тяло на малката Крис е било намерено от дядо ѝ, който със съседка на семейството тръгнал да я търси първо по улиците, а в последствие и по деретата, след като малката не се отзовала на призивите му да дойде за обяд, разказа кметът на Сотиря Димчо Георгиев.

На зловещата гледка се натъкнали към 14:00 часа в четвъртък, тялото било под един от мостовете над дере в селото. Дрешката ѝ била разкъсана на парцали, по цялото тяло имало следи от удари. Жертвата била изпратена с линейка до ЦСМП – Сливен, а оттам прехвърлена в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, но въпреки усилията на лекарите след час починало.

Целият полицейски състав, жандармерия, гранични полицаи, планински спасители и служители на държавното горско стопанство са били включени в издирването на заподозрения в извършеното брутално убийство Мартин Трифонов, съобщи главния секретар на МВР Ивайло Иванов, който лично пое ръководството на акцията.

Заподозрения е с асоциално поведение, има множество регистрации за кражби, м.г. е изтърпял присъда за блудствени действия. Претърсва се огромен периметър, включително и с полицейски кучета, теренът е тежък, но няма да спрем докато не го локализираме и задържим, настоя главен комисар Иванов. Според него Мартин не е бил подготвен за дълъг преход, нямал е в себе си пари и храна и това стеснявало периметъра на територията, в която се укрива.

„Това момче го познават всички в селото макар да не е местен, живее при родителите си във вилната зона, но честичко идва тук, влизал е в пререкания с младежите от селото. Миналата година дори стана герой на телевизионно предаване след като беше нахапан от кучета“, разказа лаконично кметът Димчо Георгиев.

По думите му родителите на малкото момиченце нямали постоянна месторабата, хващали се да препечелят някой и друг лев в дърводобива, откликвали на покани от местни жители да им помагат, били много трудолюбиви.

В разследването са включени и специалисти от Института по психология – МВР за изготвяне на профил на заподозрения. Полицията работи и с други лица от криминалния контингент с цел да бъде изчистена тяхната съпричастност към тежкото престъпление.

Според жители на Сотиря обявеният за издирване Мартин си харесал Криси докато тя си купувала сладолед от магазина на центъра на селото в четвъртък, по това време младежът пиел бира на близкото барче. Никой от хората там не обърнал внимание, че пришълецът от вилната зона изоставил бутилката с пиво и тръгнал подир детето.

„Издирваният е осъждан за блудство, изтърпял е наказание в затвора, но не мога да кажа дали това е станало миналата или по-миналата година. Безработен е, няма данни да е зависим от наркотици, асоциална личност е, но може да носи отговорност за постъпките си“, уточни говорителят на сливенската окръжна прокуратура Ваня Белева.

Коментари

 1. 2019.08.23 | 05:00

  Такива мекотело не са годни за присъствие в общество.
  Първо кастрация, после разчленяване до смърт. Те сами са си показали че не могат да съжителстват с хора.

 2. 2019.08.23 | 04:59

  Такива мекотело не са годни за присъствие в общество.
  Първо кастрация, после разчленяване до смърт. Те сами са си показали че не могат да съжителстват с хора.

 3. 2019.08.16 | 18:26

  Ако точно това е казала въпросната цитирана учителка и тя не е в ред. "Хлапенце", пък бедни били, но се старал да бъде добре облечена... Това ли е най-важното за даскалицата? Некадърница!

  Мир и покой на милото детенце...

 4. 2019.08.16 | 14:25

  Первезният дядо го е направил. Убил е внучката си след като ѝ се наситил, а Мартин е станал неволен свидетел и е трябвало устата му да бъде запушена завинаги.

  1. 2019.08.16 | 16:37

   Наркотиците са ти разказали играта на разума. По-неадекватно изказване не съм виждал. Вземи посети клиника, защото ще изръсиш пак некоя простотия и ще ти разбият главата някъде.

  2. 2019.08.16 | 14:59

   А БЕ ТИ СИ БОЛЕН МОЗЪК БЕ ЧОВЕК

  3. 2019.08.16 | 14:26

   ДНК експертизата ще покаже!

 5. 2019.08.16 | 15:50

  Смърт за израза.
  Как можа да посегне на невръстно дете.
  Пуснете го сред народа той да се оправя с него да му го натъпчат на него с кочан от царевица и да го въртят докато не излязат пуканки.
  Изрод

 6. 2019.08.16 | 15:49

  Като чета историята и коментарите под статиите е видно, че тая държава е обречена

 7. 2019.08.16 | 14:32

  Прекалено крайна мярка, но всеки доказан сексуален престъпник/педофил и детеубиец май трябва да получи смъртна присъда. Иначе ще ги хрантутим до живот по затворите...

 8. 2019.08.16 | 14:17

  Ще излезе, че кучетата си знаят кого да хапят. Не е случайно

 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Криминално 18+

още

Анкета

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Одобрявате ли наложеното вето от страна на България за членството на Северна Македония в ЕС?

Избрано от Интернет