Криминалист за убиеца от Сотиря: Имало е симптоми за подобни престъпления при него

  • 19 август 2019 08:09

  • 3291
  • 1
Криминалист за убиеца от Сотиря: Имало е симптоми за подобни престъпления при него
©

Арестуваният 21-годишен Мартин Трифонов за изнасилването и убийството на 7-годишната Кристин от Сотиря е окован с белезни в болничната стая и е под постоянно полицейско наблюдение.

Дядото на момичето разказа в ефира на бТВ, че лекарят дошъл с линейката се е държал неадекватно. "Той се качи при шофьора, а не при детето, за да му окаже първа помощ. Детенцето ни беше живо. Измих му очите, викаше ми: Дядо, дядо. Жената се качи с детето в линейката и на нея е казало "Бабо,бабо", тя му е чукала на прозореца да отиде отзад при тях, да се опита да му помогне", разказа Красимир Георгиев.

Служебният защитник заяви, че Мартин съжалява за извършенето. "Разказа смразяващи подробности за случилото се. Добре разсъждава, има добра памет и за мен е напълно нормален. Имал е тежко детство и е извършил блудствено действия в училище", каза още той. По думите му той е наблюдавал момичето и е в един момент е решил да извърши деянието.

По думите на Звезделин Михайлов,  приятел на Мартин,  в училище той е бил тормозен. "Другите го подритваха, хвърляха му раницата, блъскали са го и се е случвало да се разплаче. Не е бил никога агресивен. Оплаквал се е, че баща му е безработен и пиян. Мислих си, че ще остане дребен джебчия, но никога не съм предполагал, че  ще извърши такова нещо", обясни той.

Според топкриминалиста Ботьо Ботев момчето има някакви психични отклонения. "Няма как един нормален човек да посегне на дете на такава възраст и то сексуално. Подобни случай не са рядкост в криминалната практика. Ако трябва да направим оценка - при него е имало симптоми за подобни престъпления, а именно опит за изнасилване на младо момиче. Неговите действия и поведения са се отличавали от нормалните за неговата възраст", кометира още той. По думите на Ботев той е с психопатни отклонения. "Не са малко педофилите в България. Нима от тези хора не може да излезе подобен случай. В Бутонец бе убита 4-годишната Десислава, никога няма да го забравя този случай", каза още той.

В един такъв момент той не осъзнава, това което прави или ако го осъзнава, не ги оценява, каза криминалистът. Попитан какво може да е отключило агресията, Ботев заяви, че не могат да се оправдаят подобни действия.

На въпрос дали е изпуснат от органите на реда, той заяви, че е трудно да се направи оценка и да се вземат мерки за подобни обекти.

Попитан за останките край Негован, Ботев заяви, че да лишиш от живот човек е брутално, нагло и жестоко и не може да коментира случая, защото не е запознат подробно с него.

Калина Христова
3291 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2019.08.19 | 09:10

1

Хайде сега познатото клише при изроди-убийци...!Психопат...,луд...-не може да осъзнава действията си и хоп-на тази основа-ще го тикнат да си почива в някоя психо-болница,а не доживот -в затвора,където му е мястото...!

Добави коментар

Водещи новини