Частични избори за кмет се провеждат в село Громшин, община Бойчиновци

  • 23 юни 2024 10:04

  • 135
  • 1
Частични избори за кмет се провеждат в село Громшин, община Бойчиновци
© Булфото (архив)

Частични избори за кмет се провеждат в село Громшин, община Бойчиновци, област Монтана. В 7:00 часа единствената избирателна секция в селото е била отворена, съобщи за БТА председателят на Общинската избирателна комисия (ОИК) в град Бойчиновци Елизабета Ценкова.

За частичните избори в село Громшин са регистрирани двама кандидати.

До частичния избор за кмет на село Громшин се стигна заради предсрочното прекратяване на правомощията на избраният през октомври 2023 година за кмет. Това стана, тъй като в определения от закона едномесечен срок той не е заличил в търговския регистър фирмата си, която е действала от 2005 година, но в последните няколко години била замразена и не развивала дейност. След жалба на мъж от селото до ОИК-Бойчиновци казусът е разгледан от комисията и е установено, че наистина фирмата не е закрита, което е причина за прекратяването на мандата. Сега кандидатът отново ще се състезава с предишния си опонент.

Частични местни избори на места у нас

Право на глас в село Громшин имат около 500 избиратели. На последните местни избори през октомври 2023 година са гласували 430 от тях, уточни председателят на ОИК в Бойчиновци Елизабета Ценкова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
135 1

Коментари 1

Добави коментар

2024.06.23 | 12:37

1
Разпродажба! Преносимият мини климатик охлажда, овлажнява и освежава. Безшумен и преносим, можете да го вземете на работа или на плажа, перфектно и бързо охлажда стаята. Много хубава цена----> use.my/arctik

Добави коментар

Водещи новини