Изборният ден в 28-ми МИР – Търговище започна в спокойна обстановка

  • 09 юни 2024 09:28

  • 136
  • 0
Изборният ден в 28-ми МИР – Търговище започна в спокойна обстановка
© Novini.bg/Canva

В спокойна обстановка започна изборния ден в 28-ми многомандатен избирателен район (МИР) – Търговище. Отворени за гласуване са всичките 264 секционни избирателни комисии, разкрити на територията на петте общини на областта, съобщи за БТА председателят на Районната избирателна комисия (РИК) в Търговище адвокат Диана Игнатова. 

Всичко по темата:
Изборите 2 в 1 899

Кандидатите за народни представители, регистрирани за участие в изборите днес в избирателния район Търговищки, са 141. При регистрацията те бяха 143-ма, но двама от тях се оказаха по време на кампанията, припомниха от РИК. Те се конкурират за гласовете на избирателите за разпределението на четирите депутатски мандата за 28-ми МИР – Търговище. 

По данни на РИК имащите право на глас в избирателния район в изборите на Народно събрание са 116 779 души, а за Европейски парламент 107 477 души. 

Oколо 200 служители на МВР участват пряко в охраната на избирателните секции в област Търговище

За провеждането на вота "2 в 1" в изборния процес са ангажирани общо 2 073 души, членове на СИК.  Игнатова посочи за БТА, че със специализирани устройства за електронно машинно гласуване (СУЕМГ) ще се гласува в 164 секции, няма секции с две машини. Разкритите в района подвижни СИК са общо шест, има сформирани две секции в болничните заведения в Търговище и в Омуртаг.

Последвайте канала на

Весела Найденова
136 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини