Двама са кандидатите за кмет в община Панагюрище за изборите на 23 юни

  • 04 юни 2024 19:15

  • 1542
  • 2
Двама са кандидатите за кмет в община Панагюрище за изборите на 23 юни
© Novini.bg

Двама са кандидатите за кмет на община Панагюрище за предстоящите избори, насрочени за 23 юни. Това стана известно от решения на Общинската избирателна комисия, публикувани на официалната ѝ страница.

Коалиция ГЕРБ-СДС издига Никола Белишки, а негов опонент ще бъде независимият кандидат Желязко Гагов, издигнат от Инициативен комитет.

До нови избори за кмет на община Панагюрище се стигна, след като Белишки обжалва резултатите от местния вот през 2023 г. Тогава Никола Белишки загуби на втори тур с 28 гласа от Желязко Гагов.

Върховният административен съд обяви избора от балотажа на 5 ноември за недействителен с мотив, че са установени съществени нарушения на изборния процес.

С указ на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на бяха насрочени нови избори за кмет на общината.

Кметските избори в Панагюрище ще са на 23 юни

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1542 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Грешка ще бъде

2024.06.04 | 23:20

2
Ако Панагюрци изберат отново лакома Белишки, който вече 3 мандата ограби Панагюрище, освен това сина му многкратно изложи и засрами панагюрците.

2024.06.04 | 20:26

1
Съпрyгът ми и аз свaлиxме излишнитe килoгpами бeз диeтa и cпopт и самo за две сeдмици. Най-ефeктивното лeкаpcтвo, което помогна на милиoни и ще ви пoмогнe:----> shorter.me/keto

Добави коментар

Водещи новини