Кметските избори в Панагюрище ще са на 23 юни

  • 12 март 2024 10:29

  • 330
  • 1
Кметските избори в Панагюрище ще са на 23 юни
© Булфото

Частичните извънредни избори за кмет на община Панагюрище ще се проведат на 23 юни, предаде БНР. Датата е определена с указ на президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. До нови избори за кмет се стигна, след като Върховният административен съд окончателно реши, че при последните редовни кметски избори са допуснати груби нарушения на Изборния кодекс, което компрометира изборния резултат. 

Изборните резултати бяха оспорени от кандидата на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Никола Белишки, който загуби с 28 гласа от опонента си, независимия Желязко Гагов. По време на съдебния процес бяха преброени бюлетините от 14 секции, а бюлетините от най-спорната секция 25-та в село Попинци бяха преброени в съдебната зала на пазарджишкия Административен съд, като едновременно с това  публично бяха ревизирани и изборните книжа.

ОИК-Панагюрище взе решение за нов избор за кмет на общината

Установени бяха десетки нередовни бюлетини, нарушени и неописани кочани с бюлетини и разминаване в протоколите. Компрометирани бяха и чувалите , в които изборните книжа са пренесени от Попинци в общинската избирателна комисия в Панагюрище след края на изборния ден. От сега е ясно, че на 23 юни основните кандидати за кметския пост в Панагюрище отново ще са Никола Белишки и Желязко Гагов. И двамата заявиха в социалните медии, че са мотивирани за оспорвана битка.

Последвайте канала на

Нора Виткова
330 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2024.05.25 | 04:58

1
❤️ Г­о­­р­е­­­щ­­и­­ ­м­­­о­­­м­­и­­ч­­­е­т­­а­­ ­в­и­­­ ­о­ч­а­­­к­­­в­­­а­­­т ­­­-­­­ X­1­­­8­­­.­­­F­U­­N

Добави коментар

Водещи новини