ОИК-Панагюрище взе решение за нов избор за кмет на общината

  • 23 февруари 2024 08:59

  • 966
  • 2
ОИК-Панагюрище взе решение за нов избор за кмет на общината
©

Общинската избирателна комисия в Панагюрище проведе извънредно заседание, след като Върховният административен съд касира окончателно резултатите от балотажа за кмет на средногорската община. Взето е решение да бъде уведомена Централната избирателна, която пък да предложи на президента на републиката да насрочи нов избор за кмет. 

Решението ще бъде изпратено и до Общинския съвет, който е задължен да назначи временно изпълняващ длъжността до провеждане на предстоящия вот. Очаква се това да стане на следващото редовно заседание, насрочено за 28 февруари.

ГЕРБ-Варна обвини кмета Коцев в далавера с общински имоти на тъмно

До тази ситуация се стигна, след като бившият кмет на Панагюрище Никола Белишки изгуби надпреварата за пореден мандат на втория тур, проведен на 5 ноември миналата година, само с 28 гласа. Той обжалва резултатите пред Административния съд.

Бяха установени множество нарушения, включително при отчитането на бюлетините и попълването на документацията, за които бе преценено, че могат да изкривят резултатите. Затова магистратите обявиха избора за недействителен, а преди дни Върховният административен съд окончателно потвърди това решение.

Последвайте канала на

Нора Виткова
966 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Владимир Владимиров

2024.02.23 | 12:53

2
Преди известно време се бях се свързал с Общината когато БЕЛИШКИ БЕШЕ КМЕТ с надеждата да ми помогне ,НО от вече година се моля на община Панагюрище да помогне за поставянето на маркировка на пътя между село Елшица и село Левски. Тъй като когато паднат мъгли или завали дъжд не се вижда нито път нито нищо и някои може да пострада. Бяха поставени знаци които не съответстват на законите. Пътен знак 30 мисля че не може да бъде поставен извън населено. Многократно се свързвах с общината както по телефон така и по имейл и всеки път без успех. Свързах се с АПИ и ме накараха да се обърна към общината отговора беше че ще бъде поставена маркировка която и до ден днешен липсва. Много убидно ми стана че след обещанието ми беше отговорено че пари няма и тога се попитах как така държава ни пари за Украйна има а за общините и за населението няма. Трябва ли някой да пострада за да се вземат мерки

2024.02.23 | 09:43

1
Чували сте за подобрената формула на Виа`гра, която е 3 пъти по-ефективна и напълно безопасна на всяка възраст, както и лекува мъжки заболявания и подмладява. Аз лично го опитах и сега го препоръчвам на всички. Ето какво пишат за нея---> do.my/bluestone

Добави коментар

Водещи новини