Новият кмет на Варна Благомир Коцев (ПП-ДБ): Не планираме чистка в общината, ще направим финансова ревизия

  • 07 ноември 2023 16:29

  • 3561
  • 4
Новият кмет на Варна Благомир Коцев (ПП-ДБ): Не планираме чистка в общината, ще направим финансова ревизия
© Булфото

Не планираме чистка в общинската администрация, всеки, който работи професионално, ще му бъде гласувано доверие.

Това каза днес на пресконференция новоизбраният кмет на Варна Благомир КоцевБлагомир КоцевБлагомир Коцев е новият кмет на Община Варна, като бе избран с 53.06% на балотажа на местните избори. Той уточни, че ще има пренареждане на структурата на общината, като се обмисля да бъдат назначени заместник-кметове по морските въпроси и за европейските програми, предаде БТА.

Философията на управлението ни ще бъде да загърбим партийните интереси и да подадем ръка на всички, които искат да работят за Варна, допълни Коцев. Той допълни, че екипът му ще търси и подкрепата на Общинския съвет, като изрази надежда, че ще бъде съставено мнозинство, въпреки наличието на 12 различни формации. Коцев уточни, че „Продължаваме промянатаПродължаваме промянатаКирил Петков и Асен Василев представиха политическия си проект "Продължаваме промяната"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от“ ще направи свое предложение за председател на съвета. 

Портних: Оставяме община Варна в чудесно финансово здраве

За позицията на конкурента си от ГЕРБ Иван ПортнихИван ПортнихИван Николаев Портних e български политик от ПП ГЕРБ, кмет на община Варна от 15 юли 2013 г. Роден е на, че оставя общината в добро финансово здраве, новоизбраният кмет посочи, че силно се надява това да е истина. Той допълни, че ще бъде направена финансова ревизия, за да се види къде са отивали парите на варненци през последните 10 години.

Коцев каза още, че сред първите задачи на екипа му ще бъде среща с Общинска полиция, за да се вземе решение как да се повиши сигурността в града. По думите му идеята е да бъде изграден Център за градска сигурност, където да има екипи, извършващи мониторинг върху записите от видеонаблюдението във Варна.

Новоизбраният кмет допълни, че планира среща със строителните фирми, за да бъде разгледано изпълнението на договорите им за ремонтите в града. По думите му същото е валидно и за сметопочистването и сметоизвозването. Коцев допълни, че неговата цел е да се повиши и ефективността на градския транспорт, но не бе категоричен дали трябва да се смени ръководството на общинската компания. Той съобщи още, че до няколко седмици екипът му ще представи цялостна концепция за бъдещето на Морската градина, включително за движението на автомобили в нея. По думите му неговата идея е постепенно движението на коли в парка да бъде спряно изцяло, като бъдат изградени буферни паркинги за автомобилите.

Новоизбраният кмет съобщи още, че вече има сформиран екип, който работи по проекта за бюджет на Варна за 2024 година. Той сподели и идеята си за осигуряване на повече свобода за районните кметове, която да има даде шанс да вземат и самостоятелни решения.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
3561 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2023.11.07 | 19:57

4
Отслабването без диета и гладуване не е мечта - това е реалност.Найпродaваният пpодyкт за отcлабвaне в свeта! Помoгна на мен и съпpyга ми и ще пoмогне на вас, pезyлтатът е видим след няколко дни. Съветвам всички с наднормено тегло да пробват---->> mub.me/keto

2023.11.07 | 17:40

3
Ех варненци, какво направихте с този избор?Ще съжалявате, ама е вече късно!
Тенев

2023.11.07 | 17:34

2
Както и да го наречеш, пак това ще направите- това ви е бичима на вас.

2023.11.07 | 17:15

1
Ти си подсъдим,наркоман,каква ревизия те тресе.

Добави коментар

Водещи новини