Марио Евстатиев: Сигурността на транспорта е една от темите, върху които трябва да се работи сериозно след изборите

  • 23 октомври 2023 18:29

  • 1111
  • 0
Марио Евстатиев: Сигурността на транспорта е една от темите, върху които трябва да се работи сериозно след изборите
© Фейсбук
Слушай новината Слушай новината

Сигурността на транспорта е една от темите, върху които трябва да се работи сериозно след изборите, особено в контекста на международната обстановка и зачестилите инциденти, за които някак в предизборната суматоха никой не разбра. Това пише във "Фейсбук" кандидатът за общински съветник от ВМРО Марио Евстатиев. 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

"При разговорите ми с водачи от гараж Дружба, разбрах за няколко сериозни инциденти с посегателства, включително стрелба срещу превозни средства. В района на Горубляне, автобус с инвентарен номер 3100 е замерен с плодове - по информация на водача, с пъпеши. В следствие на инцидента, по автобуса е имало нанесени щети, което е наложило престоя му в сервиз", допълва той.

И продължава: Има няколко случая в района на софийския околовръстен път, при които са замеряни автобуси с камъни. Отново са нанесени щети:

На 7.10 в района на Орлов мост, по автобус с инвентарен номер 3671 по линия 604 е произведена стрелба с въздушно/спортно оръжие. Счупен е прозорец;

На същата дата, в същия район е "отстрелян" и автобус 3123 по линия 213;

На 14.10 в района около БТА е имало нова серия на тайния стрелец, който този път "отстрелва" 3136 и 3152, движили се по линии 204 и 76. Слава Богу и този път без жертви, но със щети, които налагат престой в сервиз;

Марио Евстатиев, който върна двуетажните автобуси в София, е кандидат за общински съветник от ВМРО

"Полицията към момента не е успяла да идентифицира стрелеца, който освен, че поврежда скъпа техника, потенциално може да се превърне в убиец на един или повече човека. Водачите се страхуват с основание, че следващия път може и да се случи по-сериозна беля. Алармирам, компетентните органи да подходят сериозно към тези инциденти и да бъде направено възможното, авторите на тези деяния да бъдат разкрити и да получат полагащите им се наказания преди да стане това, от което връщане назад за съжаление няма. Обръщам се и към родителите да беседват с децата си, които най-често се изкушават да играят опасни и забранени игри. Замерянето с камъни, пъпеши, тухли, топчета и други, както и стрелбата с въздушно оръжие по хора и превозни средства не само не е игра, то е изключително опасно и може да завърши с тежки физически наранявания, дори и смърт. Хората, животните и превозните средства не са мишени! Водачи и служители апелират и за решение на проблема с охраната на гаражите, тъй като в тъмната част на денонощието има не един и два случаи на срещи с дръзки апаши, влезли "на пазар" из плацовете", пише още Марио Евстатиев. 

Последвайте канала на

Novini.bg
1111 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини