Красимир Стойчев: Столична община трябва да поощрява врящата субкултура: музиканти, малки театри, които да носят духа на града

  • 06 октомври 2023 17:49

  • 1139
  • 7
© Novini.bg
Слушай новината Слушай новината

Проблемите на София не са партийни, а чисто технологични. Дали проблемите са сини, зелени, червени или жълти - няма никакво значение: всички живеем в този град. Не съм убеден, че урбанистиката има идеология. Проблемите на този град трябва да бъдат решени много елегантно, много бързо, много евтино, стига да има желание и да не бъдем подчинени на партийни концепции. Винаги смятам, че нещо може да се свърши и да стане по-добро и съм по природа оптимист. Това заяви в интервю за Novini.bg. кандидатът за кмет на Столична община Красимир СтойчевКрасимир СтойчевКрасимир Стойчев е роден в София.   Баща му, Стойчо Стойчев е завършил Италиански Колеж в, издигнат от "Партия на Зелените". 

Всичко по темата:
Местни избори 2023 1150

"Можем с достатъчно ум да решим тези проблеми. „Умна София“: това може да означава умен паркинг, умно осветление, умен трафик: все проблеми, които могат да бъдат елементарно и елегантно решени. Изграждането на модел на функционирането на града като жив механизъм е елементарно. На базата на подобен динамичен модел можем да оптимизираме тези елементи на инфраструктурата: осветление, паркинг, трафик. Позицията на нашата платформа "Власт в Хората" и "Партия на Зелените" е, че това са технологични проблеми, които лесно и бързо могат да бъдат решени и единствено не се решават поради някаква странна безпомощност в настоящето, която за мен е удивителна", добави той. 

Красимир СтойчевКрасимир СтойчевКрасимир Стойчев е роден в София.   Баща му, Стойчо Стойчев е завършил Италиански Колеж в предлага тотална реконструкция на цялостната здравна система. И независима здравна каса за столицата, съответно прекратяване на монопола на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). "Всяко население има свои собствени характеристики от медицинска гледна точка, както и различна възрастова структура. Звучи революционно, но е лесно", аргументира се той.

„Градските болници и ДКЦ-ата трябва да бъдат обединени в медицински холдинг, който е изцяло подчинен на общината. Но не един отдел в общината да командва отделните болници, а един ясен холдинг, който да функционира, управлява, контролира доставката на медикаменти, контролира кой лекар какви пари взима и защо ги взима. Към него да бъде разработена информационна медицинска система, която да позволява на всеки софиянец да се логне в нея и да види коя услуга и къде може да бъде предоставена към момента на търсенето“, предлага още Стойчев по темата със здравето на столичани. 

Красимир Стойчев разкри защо се е кандидатирал за кмет на София и как ще разреши някои от най-крещящите проблеми на града

Красимир СтойчевКрасимир СтойчевКрасимир Стойчев е роден в София.   Баща му, Стойчо Стойчев е завършил Италиански Колеж в е радетел на идеята да се въведе мораториум върху новото строителство в Югозападна София, а развитието на града да се ускори в североизточна посока. "Проблемът на София е диспропорцията по райони. Всичко е направено хаотично. София е в по-голям хаос, отколкото един стандартен мравуняк. София няма генерален план за развитието си. Най-добрият кмет на София за всички времена се казва Иван Иванов. Той е бил кмет от 1934 до 1944 г. Той е инженер, технократ и никога не е бил член на никаква партия. Имал е проникновението да повика и наеме един от топ архитектите в Европа по това време - Адолф Мусман, който е създал първия истински генерален план на София. Той е предвиждал център, периферия, зеленина и трафик от центъра към периферията. Адолф Мусман е гениален архитект. Той е от първите, които са пропагандирали зеленината в града. Тези традиции могат да бъдат лесно възродени и градът да има своя Ренесанс. В България има прекрасни архитекти, урбанисти, които могат да направят чудеса, но за съжаление никой не им обръща внимание. Никой не ги изслушва. Строителите, предприемачите могат да намерят мястото си и в нова концепция за града, която ние проповядваме. Тя е развитието му в североизточна посока. Има огромни територии, в които архитектите и строителите могат да развихрят своята фантазия и да създадат един красив град", смята кандидат-кметът. 

Стойчев смята, че на мястото на Паметника на Съветската армия може да се изгради сграда по подобие на Музея "Гугенхайм" в Билбао, Испания, като това да бъде символ на Ренесанса на София. "Трябва да сканираме Паметника на Съветската армия, да му направим холограма и да я дадем на всички, които искат да си го гледат, да го гледат, където си пожелаят. Мястото му не е там. Целият урбанистичен план на София е без подобен паметник. На негово място може да бъдат изградени фантастична нова цифрова библиотека, аудио-визуален център, което да е естествено средище за хората в центъра на града. Нека да мислим малко по-авангардно", предложи той. 

И даде още една идея: "Столична община трябва да поощрява повече тези културни мероприятия, които са странични. Не толкова мейнстрийм културата. София има вибрантна, вряща субкултура, която трябва да поощряваме. Площадна култура, ако щете, я наречете. Представете си на мястото на Паметника на Съветската армия да има прекрасна площадна култура с музиканти, малки театри, които да допринасят за настроението и духа на града".

Красимир СтойчевКрасимир СтойчевКрасимир Стойчев е роден в София.   Баща му, Стойчо Стойчев е завършил Италиански Колеж в, смята, че районните кметове в момента са по-скоро фигуранти. Според него, те трябва да получат по-голяма финансова самостоятелност. Кандидат-кметът набеляза и друго негативно явление: районни кметове, които са по-близки до управата на София, да са по-успели от други, които биват пренебрегвани по линия на партийна принадлежност. "Районните кметове към момента са послушни изпълнители на Столична община. Те са с минимални бюджети, трябва да питат за всяко нещо. За мен ролята на районните кметове може да се издигне, ако се промени изцяло функционирането на града, на бюджета на града. Районните кметове да се превърнат на истински кметове на техните райони: това означава да са господари и на парите, които се отделят за тези райони, а не да чакат и да се молят за някакви порциони от „централата. Типичен пример е град номер едно в света: Виена, който има 23 района, но всеки от тях има собствен бюджет, собствена управа и решава всичките проблеми на района“, допълни той. 

Красимир Стойчев се регистрира за изборите за кмет на София

"Стремежът ни е към минимум 10% от общинските съветници, с което да се оказва влияние и София да се превърне в по-умен и по-зелен град", коментира още Стойчев. 

Кандидатът за кмет на столицата призова за край на партийното противопоставяне и даване на възможност на технологиите да свършат работата си в 21. век.

По материала работиха: Галя Георгиева и Теодора Павлова 

* Купуването и продаването на гласове е престъпление.

Последвайте канала на

Novini.bg
1139 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2023.10.06 | 23:54

7
Искате ли луд секс за 2-3 часа, силна ерекция, дълго време без свършване и увеличаване на размера на пениса?! Сега е възможно и безопасно! Прочетете сами ------>> mub.me/xalfa

2023.10.06 | 20:02

6
ВЪН АМЕРИКАНСКИЯ ОКУПАТОР! НИКОГА ПОВЕЧЕ АМЕРИКАНСКО РОБСТВО В БЪЛГАРИЯ !!! НАСЕЛЕНИЕТО НАМАЛЯ НАПОЛОВИНА ЗА 40 ГОДИНИ АМЕРИКАНСКИ ГЕНОЦИД!!!СМЪРТ ЗА ГАДНИТЕ СОРОСОИДНИ ПРЕСТЪПНИЦИ И ТЕХНИТЕ ЛГБТ ТРО-ЛОВЕ! ДА СИ ВЗИМАТ ВОЕННИТЕ ОКУПАЦИОННИ БАЗИ И ДА СЕ РАЗКАРАТ ОТ РОДИНАТА НИ!!!
Георги Илиев Митев

2023.10.06 | 19:57

5
Какво се оплакваш ? ! Поощрява ви всички пришълци и рушители на родният ми град .
Емѝ...

2023.10.06 | 19:49

4
❤️Здравейте) Казвам се Емѝ, на 55 години съм) Бъдещ секс модел 18+) Обичам голите снимки със други мъже) Моля, оценете снимките ми на ➤ Ja.cat/id398058
Иван

2023.10.06 | 19:04

1
Този не бе ли кредитен милионер КРОН
естествено

2023.10.06 | 19:49

3
Този е от новите кредитни милионери и соросоидни престъпници!!!

2023.10.06 | 19:47

2
Бла бла бла

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини